OMAN Sultanlığı'nın bayrak taşıyıcısı Oman Air ile Türk Hava Yolları (THY) arasında , Umman - İstanbul hattında gerçekleşecek seferleri kapsayan Codeshare (Uçuş Paylaşımı) anlaşması imzalandı. Anlaşma, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Oman Air CEO’su Wayne Pearce tarafından THY Genel Müdürlük binasında düzenlenen bir törenle yürürlüğe girdi.
İmzalanan Codeshare anlaşması gereği, yolculara İstanbul-Muskat ve Muskat- İstanbul hattında; THY ve Oman Air tarafından sunulan kalitesi onaylanmış ürün ve hizmetin sunulacağı ve seferlerin Türk Hava Yolları tarafından gerçekleştirileceği bildirildi.
THY yetkilileri yaptıkları açıklamada, bu anlaşma gereğince Oman Havayolları yolcularının THY uçakları ile Muscat ve İstanbul’dan bağlantılı olarak uçabiliceklerini belirttiler.
Oman Air CEO’su Wayne Pearce imza töreninden sonra şunları söyledi:
“Yönetim ve çalışanlarının özverili çalışmaları sayesinde ve güçlü ve vizyoner liderliği altında, Türk Hava Yolları, dünya çapında tanınan bir küresel taşıyıcı haline gelmiştir. Yüksek seviye konfor, lüks ve hizmet sunan bir üne sahip Türk Hava Yolları, Oman Air için ideal bir ortaktır. Her iki havayolu da şu anda müşterilerimiz için göze çarpan seçenekler sunmaktadır. Oman Air, şu anda Orta Doğu, Avrupa, Asya ve Afrika genelinde 43 seçkin güzergaha sefer icra etmekte olup, Türk Hava Yolları ise dünyada en fazla uluslararası güzergaha sefer icra eden havayoludur. Bugün imzalanan codeshare anlaşması her iki havayolunun müşterilerine büyük kolaylık sağlayacak, müşteri hizmetlerinde mükemmelliğe ulaşmayı taahhüt etmiş olan Oman Air ve Türk Hava Yolları arasında giderek artan yakın bağlantıların son adımı olacaktır.”
  KOTİL: ANLAŞMA HER İKİ TAŞIYICI İÇİN BÜYÜK FAYDA GETİRECEK THY Genel Müdürü Temel Kotil ise yaptığı açıklamada Oman Air ile böyle bir anlaşma yaptıkları için son derece mutlu olduklarını belirterek şöyle konuştu:
"Biz Oman Air ile codeshare anlaşmasını imzalamaktan son derece memnunuz Her iki havayolunun da geniş uçuş ağıyla yolcularına sunduğu seyahat fırsatlarını maksimize etmek amacıyla birlikteliğimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Oman Air çok genç bir filoyla, başarılı bir şekilde genişlemeye ve üstün müşteri hizmeti sunmaya, devam ediyor. Türk Hava Yolları ve Oman Air'in ortaklığının, sadece hızla büyüyen Umman’daki ticari perspektifle değil, aynı zamanda teknik ve eğitim alanlarında da her iki taşıyıcı için büyük fayda getireceğine inanıyorum. "
  OMAN AİR Oman Air filosu 5 seneden az bir süredir, Airbus A330, Boeing 737, Embraer E175 ve ATR 42 uçaklarından oluşan 30 uçaklık bir filoya sahip.  Ayrıca, 11 B737 ve 3 Airbus A330 2014 yılından itibaren filoya katıcak ve 6 B787 Dreamliner 2015 yılında teslim edilmek üzere sipariş edildi.  Oman Sultanlığının bayrak taşıyıcısı ve dört yıldızlı havayolu olan Oman Air, kurulduğu 1993 yılından bu yana, muazzam bir büyümeye tanıklık etti. Ticari, endüstri ve turizm sektörlerini destekleyerek Muscat’ın Orta Doğu’da önemli bir trafik merkezi olmasında önemli bir rol oynadı.