Faik KAPTAN/İSTANBUL,() THY’nin Kuzey Amerika’daki 10. noktası Kanada’nın Montreal kenti oldu. Kanada’da Toronto'dan sonra ikinci uçuş noktası olan Montreal’e İstanbul’dan THY ile tüm vergiler dahil gidiş-dönüş 845 Euro’dan başlayan fiyatlarla yapılacağı bildirildi.
THY'nin Amerika kıtasında Buenos Aires, Sao Paulo, Toronto, Chicago, Houston, Los Angeles, New York, Washington ve Boston’un ardından 10'uncu uçuş noktası Montreal’e, Salı, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftada 3 gün karşılıklı sefer yapılacağı bildirildi. Bugün başlayan yeni uçuşun Quebec eyaletinin en büyük kentini İstanbul'a bağladığı belirtildi.
Montreal’e ait tarifeli uçuş saatleri şöyle:

Uçuş No.           Günler                  Kalkış                  Varış
TK35          Salı, Cuma, Pazar      IST 14:00            YUL 17:20
TK36          Salı, Cuma, Pazar      YUL 23:40            IST 16:00 +1
Tüm saatler lokal.


KANADA'DA FRANSIZCA KONUŞULAN EN BÜYÜK İKİNCİ KENT

Paris'in ardından Fransızca konuşulan en büyük ikinci kent olan Montreal, Ottawa ve Saint Lawrence ırmaklarının birbirine katıldığı noktada, Montreal Adası üzerinde yer alıyor. Irmak ve dağ arasındaki eşsiz konumu ile tam bir kesişme noktası olan Montreal, ticari etkinlikler kadar kültürel etkinliklerin de yoğun olarak gerçekleştiği önemli bir merkez. Yakın dönemde inşa edilmiş gökdelenler ile görkemli tarihi yapılar uyumlu bir kent silueti oluşturuyor. Şehrin altından dört yöne uzanan ‘Yeraltı Yaya Yolu Ağı’, her gün ortalama 500 bin kişi tarafından kullanılıyor. Bu ağ; butikleri, büyük otelleri, restoranları, üniversiteleri, müzeleri, iş yerlerini ve kentin neredeyse bütün cazibe merkezlerini birbirine bağlıyor.
FK (MK)