İSTANBUL Beylikdüzü'nde 18'incisi düzenlenen 'EMİTT 2014 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Türk Hava Yolları'nın (THY) Mayıs ayında başlaması planlanan İstanbul-Varna hattının tanıtım toplantısı yapıldı.
TÜYAP Fuar merkezindeki toplantıya THY Bulgaristan Genel Müdürü Cenk Öcal, Bulgaristan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Branamir Botev, acenta yetkilileri ile basın mensupları katıldı. Burada konuşan Cenk Öcal, Varna'nın güzel bir şehir olduğunu belirterek, İstanbul-Varna hattında uçuşların 21 Mayıs'ta başlaması için planlama yaptıklarını söyledi. Varna'nın Sofya'dan sonra Bulgaristan'daki ikinci uçuş noktası olacağını ifade eden Öcal, "Bulgaristan büyümekte olan bir pazar ve bu bizim de ilgimizi çekiyor. Varna'da yazın deniz, kışın kayak turizmi var. EMİTT Fuarı'na da beraber katıldık. Bulgaristan Kültür ve Turizm Bakanı ile birlikte THY'nin Genel Müdürlüğü'nde bir ziyaretimiz oldu. Onlar THY'nin Varna'ya uçmasını çok önemsiyorlar" dedi. 
Bulgaristan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Branamir Botev ise, konuşmasında THY'ye teşekkür ederek, "THY tarafından yapılan yatırımlar daha çok gelişmemiz için önemlidir. İlişkilerin daha fazla geliştirilmesi için işbirliği yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Toplantının ardından Cenk Öcal ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Botev fuardaki THY standını gezdi. Botev, Öcal'dan THY'nin İstanbul-Sofya ve Mayıs ayında başlayacak olan İstanbul-Varna uçuşları hakkında da bilgi aldı.