Faik KAPTAN/GİSTANBUL,() TÜRK  Hava Yolları (THY) bir Doğu Afrika ülkesi olan Eritre’ye uçmaya başladı. Afrika’da sefer düzenlenen 42. nokta olan Eritre uçuşları için THY Basın Müşavirliği şu açıklamayı yaptı:
“ Dünya genelinde en fazla ülkeye uçan ve son dört yıldır 'Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi' seçilen Türk Hava Yolları Afrika’daki etkin pozisyonunu artırmaya devam ederek Asmara (Eritre)’yi bugün uçuş ağına dâhil ediyor. Asmara, Eritre’deki ilk uçuş noktamız oldu. Eritre kıta özelindeki uçuş ağının 27. Ülkesi olurken bayrak taşıyıcı havayolu’nun genel sıralamasında 108. Ülke oldu.

Türk Hava Yolları Asmara seferleri, 19 Ağustos itibariyle İstanbul’dan Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada 3 gün gerçekleştirilecek.”

ERİTRE

Açıklamada Eritre ilgili şu bilgiler de verildi:

Eritre toprakları Aksum Krallığının hâkimiyet bölgesindeyken 950’li yıllarda Etiyopya Krallığına bağlanmıştır. Eritre, Nisan 1993’te yapılan halk oylaması neticesinde bağımsızlığını kazanmıştır. Asmara, ülkenin başkenti ve en eski yerleşim yeridir. Asmara, ülkenin siyasi ve sanayi merkezidir. Asmara’nın nüfusu 400.000 iken, rakımı ise 2.450 m’dir.
Eritre’de resmi dil Arapça ve Tigrinya dilidir. Kıyı ve Sudan sınırına yakın bölgelerde Arapça, başkent Asmara civarında da yaygın olarak İtalyanca konuşulmaktadır.