Murat ÇAKIR / Münster, () - THY, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Almanya'nın Münster kentine uçmaya başladı. Bugün yapılan ilk uçuşla, Türk Hava Yolları toplamda 258'inci noktaya ulaştı. THY'nin Almanya'da uçtuğu kent sayısı ise 13'e yükseldi. THY, Almanya'da, Frankfurt, Münih, Düsseldorf, Hamburg, Hannover, Köln, Stuttgart, Nürnberg, Berlin, Bremen, Leipzig ve Friedrichshafen'den sonra Münster'i de uçuş ağına kattı.

ALMANYA'DA TÖREN

TK 1377 sefer sayılı ilk uçuşun başlaması onuruna, THY uçağı Münster Osnabrück Uluslararası Havalimanı'na inişinde su takıyla karşılandı. Türk ve Alman yetkililer kurdela keserek hattın açılış seromonisini gerçekleştirirken, Münster Havalimanı'nda bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Tanıtım toplantısında konuşan THY Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, Almanya'nın THY'nin en önemli pazarlarından biri olduğunu söyledi. Dünya Kupası'nda mücadele eden Almanya'ya başarılar dileyen Olmuştur, Alman yetkililerden bol bol alkış aldı.

Münster Belediye Başkanı Markus Lewe ve Münster Havalimanı Ceo'su Gerd Stöwer de, yaptıkları konuşmalarda, Münster'in THY ile dünyaya bağlanmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

İSTANBUL DÜNYAYI BAĞLAYACAK

Ahmet Olmuştur, 'ya yaptığı açıklamada, Münster ve Osnabrück kentlerinin arasına konumlandırılmış havalimanının Hollanda'ya da yakın olmasının önemine dikkat çekerek, “Bu 258'inci uçuş noktamız. Bu yıl içerisinde Afrika'da da birkaç noktayı açacağız. Fırsat bulduğumuzda, potansiyel gördüğümüz tüm şehirlere uçmak istiyoruz. THY, İstanbul gibi dünyanın en iyi bağlantı noktalarından birinin merkezi olarak, dünyayı birbirine bağlamaya devam edecek dedi.

Olmuştur, Münster seferlerinin doluluk oranının kendilerini memnun ettiğini de kaydederek, “İlk rakamlar çok olumlu görünüyor. Şu an haftada 4 seferle başlıyoruz. Kısmet olursa, beklediğimiz potansiyel gelişirse, elimizdeki filoya bağlı olarak önümüzdeki yaz tarifesinde, yani 2015'in Nisan ayından itibaren günde bir sefere başlayabiliriz diye konuştu.

THY, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Münster'e Salı, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri karşılıklı olarak haftada 4 sefer yapacak. THY, tüm vergiler dahil, gidiş-dönüş biletinin başlangıç fiyatını 119 Euro olarak belirledi.

Almanya'nın batısında, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yer alan Münster, bilim, sanat ve kültürün içi içe geçtiği sofistike bir kent olarak biliniyor.