TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS),  yarın TBMM’de parti grup başkan vekillerine gazetecilerin sorunlarıyla ilgili hazırlanan özet bir rapor sunacak
TGC ve sı (TGS), gazeteciler üzerinde giderek yoğunlaşan baskıların son bulması için çalışmalarını sürdürüyor. TGC – TGS, yarın saat 10.15 – 15.00 arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olacak. Parti başkan vekillerine, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Raporu” başlıklı gazetecilerin sorunlarıyla ilgili hazırlanan çalışma sunulacak. Ziyarete, TGC adına başkan Turgay Olcayto, Başkan Vekili Vahap Munyar, Başkan Yardımcısı Recep Yaşar, Genel Sekreter Sibel Güneş ve Genel Sayman Gülseren Ergezer Güver ile Yönetim Kurulu üyesi Celal Toprak katılacak. TGS adına da Başkan Uğur Güç ve Genel Sekreter Mustafa Kuleli katılacak.
RAPOR MECLİSTE
TGC ve TGS yetkilileri saat 10.15’te CHP’den Akif Hamzaçebi’yi, saat 11.30 MHP’den Oktay Vural’ı, saat 12.00’de BDP’den İdris Baluken’i, saat 14.00’te de AKP’den Belma Satır’ı ziyaret ederek hazırlanan raporu sunacak.
RAPORDA NELER VAR?
Raporda; basın özgürlüğünden yasalara, tutuklu gazetecilerden yerel basın çalışanlarına kadar gazetecilerin karşılaştığı sorunlara yer veriliyor. Raporda, “Yurt dışındaki iletişim araştırma kurumlarının raporlarında Türkiye’nin Uganda, Zambiya gibi özgürlüğü kısıtlanmış ülkeler arasında gösterilmesi üzüntümüzü daha da arttırıyor. Artık ülkenin bu utançtan kurtarılmasını istiyoruz. Bu açıdan parlamentoyu da göreve çağırıyoruz” deniliyor.