İSTANBUL, () TÜRKİYE  Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Sabah Gazetesi muhabiri Erkan Koyuncu’nun ölümünün ardından bir açıklama yayınladı. Açıklamada  “Kulüp yöneticilerinin sporcuları ve kulüp çalışmalarıyla ilgili haberleri kamuoyuna iletmekle görevli basın emekçilerine kolaylık göstereceklerine onları aşağılayıcı bir tavır takınmaları kabul edilemez” denildi.

Cemiyetin açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Galatasaray Spor Kulübü’nün antrenmanını izlemekle görevli Sabah Gazetesi muhabiri Erkan Koyuncu’nun otomatik kapıda sıkışarak ölmesi basın topluluğumuzda büyük bir üzüntü yaratmıştır. İşyerlerinde zaten zor koşullarda çalışan basın emekçilerinin bu olaylarla spor tesislerine alınmasında da sorunlar yaşadığı ortaya çıkmıştır.
Spor Kulüplerinin çalışmalarını izlemeye gelen muhabirlerin normal giriş kapılarından değil eşyaların ve yüklerin içeri sokulduğu bir takım kapılardan sahaya alındıkları ve bu anlamda gazetecilere gerekli saygının gösterilmediği anlaşılmıştır. Kulüp yöneticilerinin sporcuları ve kulüp çalışmalarıyla ilgili haberleri kamuoyuna iletmekle görevli basın emekçilerine kolaylık göstereceklerine onları aşağılayıcı bir tavır takınmaları kabul edilemez.
Bu bakımdan gazetecilerle kulüp yöneticileri ilişkilerinin batı normlarına oturtulması ve gazetecilere gerekli saygının gösterilmesi ülkede spor barışının sağlanmasında da önemli bir etken olacaktır.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak kulüp yöneticilerini basın sektörüyle ilişkilerinde daha dikkatli olmaya ve görevli basın emekçilerine saygı göstermeye davet ediyoruz.”