İSTANBUL, () TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC), basına hizmet veren ustaların portrelerini yaptırarak müzenin içeriğini zenginleştirmeye devam ediyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin katkılarıyla ressam Ebülfez Ferecoğlu,  usta gazeteci ve foto muhabiri Ara Güler’in yağlı boya portresini yaptı. Portre, TGCemiyeti, Basın Müzesi ve Bizim Gazete’nin kuruluş yıl dönümü olan 10 Haziran Salı günü düzenlenen törenle gazetecilik tarihine emeği geçmiş ve iz bırakan gazetecilerin tablolarından oluşan Basın Müzesi’ndeki Gazeteci Portreleri Galerisi’ne asıldı.

 TGC Başkanı Turgay Olcayto törendeki konuşmasında, şunları söyledi:

“10 Haziran dolayısıyla yönetim kurulumuz, iki ustamız Ara Güler ve Hıfzı Topuz’un yağlı boya portrelerinin yapılıp müzeye asılması kararını almıştı. Ressam Ebülfez Ferecoğlu iki ustamızın resimlerini çizdi. Hıfzı Topuz, Paris’te olduğu için gelemedi. Ara Güler bugün aramızda. Ara Güler’in tablosu hepimizin çok beğenisini kazanan bir portre oldu. Cemiyetimizin ana gayelerinden biri, barış içinde hiçbir şekilde düşünce farklılığı gözetmeden, bütün ustalarımızı bir arada toplamak onları yeni kuşaklara hatırlatmak. Ara Güler’i tanıtmak için çok şey söylemeye gerek yok. Ara Güler her zaman, 'Ben fotoğraf sanatçısı değilim, ben gazete fotoğrafçısıyım' der. O Ara Güler’in mutavaziliğinden kaynaklanıyor. Ara Güler, Almanya’da fotoğrafçılıkta çok ender verilen bir ödülü de almıştır. Picasso’yla yaptığı röportaj, çektiği fotoğraflar o zaman sadece Türkiye’de değil dünyada da yayınlanmıştır.”

ARA GÜLER: FOTO MUHABİRİ OLUNCA HER ŞEYE DİKKAT EDECEKSİN
Usta Foto Muhabiri Ara Güler de TGC'ye teşekkür ederek şöyle konuştu;

“Bir kere portrem çizilmiş. Cevat Fehmi Başkut gibi babaların yanına benim portremin de asılması bana büyük bir onur vermektedir. Böyle bir şeyi beklemezdim. Demek ki o kadar mühimmişim. Ben bilmezdim. Şimdi teşekkür etmekten başka bir şey bilmiyorum. Fotoğrafçı olmak kadar fena bir şey yoktur. Hayatım karardı. Çünkü dönüşüme, değişime her şeye dikkat etmek mecburiyetinde kalırsın. Öyle bir meslektir ki her şeye dikkat edeceksin. Ve ondan netice çıkaracaksın. Bunun adına gazetecilik denir”

Törene TGC Başkanı Turgay Olcayto, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sayman Gülseren Ergezer Güver ve usta foto muhabiri Ara Güler’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

(MK) (FOTOĞRAF)