TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın dershanecilerle yaptığı toplantıda basına uyguladığı akreditasyonu eleştirdi.

TGC Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada “İktidar bir dönem çok yakındığı akreditasyon uygulamasını artık bir gelenek haline getirdi. İktidarı medyaya akreditasyon uygulaması geleneğinden vazgeçmeye çağırıyoruz. Giderek yaygınlaşan bu tutum, iktidarın 'ileri demokrasi' iddiasını çürütmektedir" denildi.

TGC Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle:
“Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın, bakanlıkta bazı dershanecilerle yaptığı toplantının duyurusunun sadece ‘belirli’ basın kuruluşlarına yapılması akreditasyon uygulamasıdır.
Yalnızca NTV, Kanal 24, A Haber, Sky Türk, Habertürk, Beyaz TV, Kanal 7, TRT ve Anadolu Ajansı’nın çağrıldığı toplantıya yazılı basından ise hiçbir kuruluşa davet yapılmamıştır. CNN Türk, Kanaltürk, Samanyolu TV, TGRT, Cihan Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansı toplantıya davet edilmemiştir. İktidar bir dönem çok yakındığı akreditasyon uygulamasını bir gelenek haline dönüştürmüştür.
Bu tutum basın özgürlüğüne, halkın bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkına saygısızlıktır. Basın özgürlüğünün vazgeçilmez bir hak olduğunu hatırlatıyor, iktidarı basın kuruluşları arasında ayrım yapmaktan, akreditasyon uygulamaktan vazgeçmeye ve halkın haber alma hakkına saygılı olmaya bir kez daha davet ediyoruz.”