ERZURUM'da Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri Halk Bankası'na girerek Türk bayrağı açtı ve 'yolsuzluk marşı' söyledi. TGB'liler daha sonra AK Parti İl Başkanlığı önünde devrim şehidi Kubilay'ı ölümünün 83'üncü yılında andı.
Cumhuriyet Caddesi'ndeki Halk Bankası Şubesi'nden bugün saat 10.00'da müşteri gibi giren 10 TGB üyesi, Türk bayrağı açıp, boş ayakkabı kutularını bekleme salonuna bıraktı. TGB'liler 17 Aralık sonrası yazdıkları 'Yolsuzluk marşı'nı söyledi. Hep bir ağızdan 'AKP geldi başa Türkiye'mde bir tasa/ Vatandaşı soya soya dolmadı çelik kasa/ Paraları hortumlarsanız, kutulara zulalarsınız/ Bu millet soyulur mu, kutuya konulur mu?/ Sana bir tek kutu versem meclisten duyulur mu?/ Paraları hortumlarsanız kutulara zulalarsınız' marşını okuyanlara, banka çalışanları ilgi göstermezken, güvenlik görevlisi müdahale etti. Güvenlik görevlisi eylemcinin elindeki bayrağı öperek teslim aldıktan sonra gençleri dışarı çıkarmak istedi. Yaklaşık 10 dakika süren eylemin bitiminden sonra TGB'liler alkışlayarak bankadan ayrıldı.
Halk Bankası'ndaki eylemin ardından TGB'liler öğle saatlerinde ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk posterleri ile AK Parti İl binası önünde ikinci eylemlerini gerçekleştirdi. 'Sizin gibi çalanın değil, vatanın çocuklarıyız. Kubilay gibi hazırız' pankartı açarak devrim şehidi Mustafa Fehmi Kubilay'ı ölümünün 83'üncü yıl dönümünde anan TGB'liler, basın açıklamasını okudu. Geniş güvenlik önlemi altında yapılan açıklamaya yoldan geçen bir vatandaş tepki göstererek, "Zorunuza mı gitti? Allah belanızı versin, Tayyip'e uzanan eller kırılsın" diye slogan attı. Basın açıklamasının ardından TGB'liler dağıldı.
TGB Erzurum İl Başkanı Mehmet Evli, "Halk Bankası etrafında dönen yolsuzluğa adı karışan, ayakkabı kutuları ile birlikte bakan çocukları, iş adamları ve ünlülere tepkimizi göstermek istedik. Halk Bankası güvenlik görevlisi elimizden aldığı Türk bayrağını buruşturmak istedi. Daha sonra kameraları görünce öpüp başına koydu. Bankada yazdığımız yolsuzluk marşını okuduk. Saat 12.30'da Kubilay'ı anmak için AKP il binası önünde basın açıklaması yaptık. Basın açıklaması sırasında birileri laf attı. Biz orada devrim şehidimiz Kubilay'ı anıyorduk. Silahsız olan Kubilay'ın Menemen'de kafasını kestiler. Cumhuriyeti hala bu dönemde benimsemeyen insanlar var. Türkiye Cumhuriyetini kuran ulu önder Atatürk'ü sevmeyen hatta nefret eden insanlar var. Biz bunlara karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ne olursa olsun her türlü baskıya rağmen biz burada gereken tepkimizi göstereceğiz. Bundan sonra herkes bizi daha fazla meydanlarda görecek" diye konuştu.