TÜRKİYE Gençlik Birliği (TGB) Manisa İl Örgütü üyesi gençler, AK Parti Manisa Şehzadeler İlçe Teşkilatı binası önüne gelerek içleri boş ayakkabı kutularını bıraktı.
Manisa’da İşçi Partisi ve TGB mensupları, Manolya Meydanı’nda biraraya gelerek rüşvet operasyonundaki tepkilerini dile getirmek amacıyla eylem yaptı. Eyleme, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Engin Uzun da destek verdi.
Yaklaşık 50 kişilik grup adına konuşan TGB Manisa İl Başkanı Kemal Tonay Uçak, rüşvet olayının Türkiye’nin tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurgulayarak suçlusunun AK Parti olduğunu söyledi. AK Parti’yi ’Ayakkabı Kutusu Partisi’ olarak tanımlayan Uçak, “Ayakkabı Kutusu Partisi’nin çıkar ilişkilerinden ibaret olan iktidarı, çıkarlar çatışmaya başlayınca çatırdamaya, etrafa pislik saçmaya başladı. Sayın Başbakan’ın İsviçre’deki bankalarda 8 farklı hesabının ve bu hesaplarda 800 milyon liranın bulunduğu doğru mu? Gizli hesapların açılmasının sebebi ne? Tayyip Erdoğan derhal bu soruların yanıtını versin. Hükümeti yıkmadan bize rahat yok. Türkiye Cumhuriyeti’ni F Tipi yapılanmaların, milletin parası ile gemicikler satın alanların, ayakkabı kutusunda milyon dolarlar saklayanların eline bırakmayacağız. Bu pisliği ancak devrim temizler. O devrimi de Türk gençliği yapacak” dedi.
3 ÇOCUK ÖNERİSİNE GÖNDERME YAPTI
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte '3 çocuk yapın' diyerek yolsuzluğa karıştığı iddia edilen '3 Bakan'ın oğlunu işaret ettiğini söyledi. CHP’li Özel, “Sayın Başkabakan, bakan oğulları arasında dönen yolsuzluk ve rüşvet çarkını kastediyormuş. Bizler kimin ne şekilde, nasıl ve kaç çocuk yapacağına karışmayız. Ama 1 veya 3 çocuğumuz da olsa, o çocuğumuzun devletin parasına, milletin cebine el uzatmayacağını çok iyi biliriz. Fakir fukaranın iktidarı olacağız deyip gelip, fakirin cebine el uzatanların eli kırılsın” diye konuştu.
Konuşmaların ardından TGB’li gençler, ’Aynı oyunun figüranlarısınız. Yıkılacaksınız’ yazılı pankart ile Manolya Meydanı’ndan AK Parti Şehzadeler İlçe Teşkilatı binanın önüne kadar yürüdü. TGB İl Başkanı Uçak, “AKP bu boş ayakkabı kutularını doldurmasını bilir” diyerek boş ayakkabı kutularını AK Parti Şehzadeler İlçe Teşkilatı binası önüne bıraktı.