TRABZON'da Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk anıtına 'Cumhuriyet Ağacı' adı verilen fotoğraflarla dolu çelenk bıraktı. Yapraklarla süslenen çelengin üzerinde Atatürk’ten Uğur Mumcu’ya, Asteğmen Kubilay’dan Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenlere kadar bir çok kişinin fotoğrafları yer aldı.
TGB, İşçi Partisi ve Demokratik Sol Parti (DSP) üyesi yaklaşık 100 kişi, ellerinde Türk bayrakları ve '29 Ekim benim için diriliş', '29 Ekim benim için umut', '29 Ekim benim için kurtuluş' yazılı pankartlarla Atatürk Alanı'nda toplandı. Hükümet aleyhine sloganlar atan, bir öğrenci eşliğinde Andımız’ı okuyan topluluk adına konuşan TGB Trabzon İl Başkanı Atalay Karaüç, “Mücadele için bir kez daha ant içmeye geldik. Sanmasınlar ki en büyüğü 26 yaşında toprağa verdiğimiz 5 kardeşimizin, devrim şehitlerinin hesabını sormayacağız. Siz andımızı, Gençliğe Hitabe’yi, Bursu Nutku’nu kaldırmaya çalışsanız da bize vız gelir. Biz cumhuriyetin değerlerini ve Mustafa Kemal’i yüreklerimize kazıdık” dedi.
Gösteriye katılanlar Atatürk anıtına üzerinde cumhuriyet döneminde hayatını kaybeden veya öldürülen kişilerin fotoğraflarının bulunduğu, yapraklarla süslü bir çelenk bıraktı. Cumhuriyet Ağacı adı verilen çelengin üzerinde Atatürk’ten Uğur Mumcu’ya, Nazım Hikmet’ten Deniz Gezmiş’e, Tuncel Kurtiz’den, Turgut Özakman ve Ethem Sarısülük’e kadar bir çok ismin fotoğraflarının yer alması dikkat çekti.