TÜRKİYE Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu’nun 1 milyon İzmirli ile 'Andımız'ı okumayı planladığı etkinlik kapsamında 1923 meşale yakacak.
Koyuyla ilgili açıklama yapan TGB İzmir İl Başkanı Meltem Ayvalı, içinde yer aldıkları Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu’nun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda saat 16.00’da Gündoğdu Meydanı’nda 1 milyon kişi ile birlikte, okullarda kaldırılan 'Andımız’ı okumak için çağrı yaptığını hatırlattı. Kendilerinin de TGB olarak aynı gün saat 19.23’te yine Gündoğdu Meydanı’nda 1923 adet özgürlük meşalesi yakacaklarını söyledi. Kentteki taraftar gruplarının da kendilerine destek vereceğini belirten Ayvalı, İzmirliler’i de alana gelmeye davet etti. 
ADD'DEN DESTEK
Basın açıklamasına destek veren Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gençlik Kolları Kuzey Ege Temsilcisi Doğacan Öz de, Birinci Kordon’daki Atatürk Müzesi’nin hala kapalı olmasını 26 Ekim’de poresto edeceklerini belirterek şöyle dedi:
"Müzenin kapısındaki yazıda, 2013 sonuna kadar restorasyonunun tamamlanıp, ziyarete açılacağı belirtiliyor. Ancak hala müzenin kapısı kapalı ve bir çalışma yok. Restorasyon neden bu kadar ağırdan alınıyor. Ayrıca Ata’mızın daha önce müzede bulunan eşyalarının kayıp olduğu söylentileri var. Bu eşyaların nerede olduğunu ve nasıl korunduğunu açıklamalarını isteyeceğiz."