İSTANBUL Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi Adatepe Semt Polikliniği'nde görevli Uzman Dr. Binnur Saka ve işadamı Azmi Erdal Açanal, teyzeleri Fikriye Elberk'in vasiyetini yerine getirmek için Balıkesir'in Edremit İlçesi, Altınoluk Beldesi'nde okul yaptırmaya karar verdi.
Altınoluk’ta 400 öğrenci kapasiteli, 12 derslikli lise yapımı için Balıkesir Valililiği Koca Seyit Toplantı Salonu'nda, Vali Ahmet Turhan, Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Altınoluk Belediye Başkanı CHP'li Hasan Özpolat, Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ve Balıkesir Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Deniz ile protokol imzaladı. İmza töreninde Vali Ahmet Turhan hayırseverlere teşekkür etti, katkılarının kendilerine şevk ve heyecan verdiğini belirtti. Turhan, "Biz hedeflerimize eğitimle ulaşacağız. Hayırseverlerimizin eğitime yaptığı katkılar, şevkimizi, heyecanımızı arttırıyor, eğitimde çarpan etkisi yaratıyor. Balıkesir'de eğitimdeki hedefimiz önümüzdeki 2 yıl içinde ilk 10'da olmak" dedi.
Dr. Binnur Saka da beş yıl önce vefat eden teyzesi Fikriye Elberk'in vasiyetini yerine getirdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.