İstanbul'da 8 kişinin gözaltına alındığı terör operasyonu polis kamerasına saniye saniye yansıdı.
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz Cuma günü Kağıthane Nurtepe'de DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Polis kamerasına saniye saniye yansıyan operasyonla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.
8 KİŞİ YAKALANDI
Yapılan yazılı açıklamada, “Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri koordinesinde, 17.01.2014 tarihinde sol bir terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda, değişik tarihlerde ilimizde korsan gösteri, güvenlik güçleri ile araçlarına molotoflu, taşlı ve sopalı saldırı, silahla yaralama, silahlı saldırı, darp ve tehdit eylemlerini gerçekleştiren 8 şüpheli yakalanmıştır" denildi.
Açıklamada, "Yapılan aramalarda korsan gösteri ve izinsiz gösterilerde kullanılmış oldukları çok sayıda gaz maskesi, baret ile giymiş oldukları kıyafetler, çok sayıda iletişim ve bilişim malzemesi ile örgüt yayın ve doküman elde edilmiştir" ifadesi yeraldı.
OPERASYON KAMERALARA YANSIDI
Yakalanan şüphelilerin adliyeye sevkedildiği kaldedilirken operasyonla ilgili görüntü de basınla paylaşıldı. Görüntülerde, özel harekat polisinin adreslere girişi ve yapılan aramalarda ele geçirilen pankart ve dokümanlar görülüyor.
(BB)