YALOVA’da doğa güzellikleriyle ön plana çıkan, birçok yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan kaplıca merkezi Termal İlçesi’ni yaz aylarında Arap, kış aylarında da Rus turistler tatili tercih ediyor. Bu yıl 1 milyon turistin beklendiği ilçedeki tesislerde doluluk oranı yüzde 80’e ulaştı.
Termal Belediye Başkanı AK Partili İsmail Atik, turist yoğunluğundan dolayı tesislerde doluluk oranının yüzde 80’i bulduğunu söyledi. Başkan Atik, turizm sezonundan memnun olduklarını, geçen yıla oranla turist sayısının arttığını belirterek, "İlçemizdeki turistik tesislerin sayısının artması bu sonucu getirdi. İlçemizin daha da güzelleşmesi, insanlarımızın ilçemizi tercih etmesine sebep oluyor. Sezon ortalamasında bu yıl yaklaşık yüzde 70-80 doluluğa ulaşmış durumdayız. Gün oluyor yüzde 100 doluluk oranı yakalıyoruz. Geçen seneye göre konaklama sayılarımızın arttığını görüyoruz. İnşallah bu sayı daha da artacak" dedi.
SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM
Termal’de sürdürülebilir turizm sistemini en iyi şekilde uyguladıklarını vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Atik, sezonun ortasına geldiklerini, yaz sonuna kadar ilçede turistlern veya ilçe sakinlerine hizmet için üzerlerine düşen tüm görevleri, yerine getirdiklerini kaydederek şöyle konuştu:
"Termal’in önemli bir yapısı var. Kaplıcası, doğası, tesisleri ile hizmet sektörüne yatkın insan yapısı ile, bölgemizde en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi. İlçemizde sürdürülebilir turizmi artık oturtmuş durumdayız. Eskiden sezonumuz, 3-4 ay civarındaydı. Turizm sezonumuz, bütün yıl içine yayılmış durumda. 12 ayın tamamında turizm yapabiliyoruz."
"HEDEF 1 MİLYON TURİST"
Yıl sonuna kadar 1 milyon turist hedeflediklerini söyleyen Başkan Atik, şunları söyledi:
"Bu yıl 1 milyon turisti geçeriz' diye düşünüyoruz. Bu rakamları yıl sonunda göreceğiz. Tabii bu ilk 6 ay içinde beklediğimiz rakamları yakaladık. Geçen yıl Türkiye’deki siyasi konjektörün çeşitli sebeplerinden dolayı ülke çapında olan bir takım olaylardan dolayı turizm etkilenmişti ama bu sene Türkiye’mizi etkileyen genel anlamda bir konu yok. Biz de turizm konusunda olumsuz etkilenmedik."
"ARAPLAR GAYRİMENKUL ALIYOR"
Son dönemlerde Ortadoğu’daki olayların, Termal'deki turizmi olumlu etkilediğini ifade eden Atik, şöyle devam etti:
"Ortadoğu’daki olayların, turizmimize olumsuz değil tam tersi olumlu etkisi oldu. Bizim, son 3-4 yıldır Ortadoğu’da yaşanan olaylardan Termal’imizin, Yalova’mızın olumlu etkilendiğini görüyoruz. Artık buraya gelen turistler, daha uzun süre kalıyorlar. Burada barınacak veya yerleşik bir yaşamda hayatlarını sürdürebilecek yer almak zorunda kalıyorlar. Son 3-4 seneye kadar bu düşüncede değillerdi. Özellikle son 1-2 senedir bu düşüncelerinin arttığını, Yalova ve Termal çevresinde gayrimenkul edinme isteklerinin olduğunu, Ortadoğu’dan gelen turistleri görüyor, mutlu oluyoruz. Ortadoğu’dan Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar gibi ülkelerden daha çok turist ağırlıyoruz. Rus vatandaşlarının buraya olan ilgisi kış aylarındab Bunun sebebi de ilçemizde turizm tesislerinin sayısının artıyor olması. Turizm tesisleri, katıldıkları turizm fuarlarında kendi tesisleri ile birlikte ilçemizi de tanıtınca Rus turistlerin ilgisini çekmeye başladı. Rusların Termal’e olan ilgilerinin artıyor. Özellikle bu kış, daha fazla Rus turistin Termal’e geleceğine inanıyorum."

FOTOĞRAFLI