Ezgi ÇAPA -Ünsal ÇAKIN / İSTANBUL, () Dün yaşanan ‘duvar yıkımı’ gerginliğinin ardından Türk bayrakları ile protesto düzenleyen Tercüman Sitesi sakinleri “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş yüzde 14, Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 18, Ekmeleddin İhsanoğlu’na yüzde 68 oy çıkmıştır. Bundan rahatsız olan belediye sandık sonuçlarını aldıktan sonra Pazartesi günü bu kararla bizi cezalandırma yoluna gitmiştir. Bundan sonra ‘Bu düşünceye oy vermeyen herkes korksun’ denmiştir” açıklamasında bulundu.

Zeytinburnu’nda bulunan Tercüman sitesinde dün site duvarının yıkılması ve bazı ağaçların sökülmesi üzerine başlayan gerginliğin ardından, duvarın yıkılmasını istemeyen site sakinleri bugün de ellerinde dev Türk bayrakları ile yürüyüş yaptı. Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi Gümüşsuyu Davutpaşa Caddesinde Zeytinburnu Belediyesi ekipleri tarafından yıkılan Tercüman Sitesi’nin duvarı vatandaşlar ile zabıtalar arasında gerginliğe neden olmuş, polis ekipleri biber gazı sıkarak olaya müdahale etmişti.

SANDIK SONUÇLARINDAN SONRA CEZALANDIRMA YOLUNA GİTTİLER
Zeytinburnu Belediyesi ek hizmet binası önünde toplanan site sakinleri ‘Sitemize dokunmayın’, ‘Sitemiz rant alanı değildir’ yazılı pankartlar eşliğinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan avukat Murat Mermer Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından belediyenin siteyi cezalandırdığını söyleyerek “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş yüzde 14, Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 18, Ekmeleddin İhsanoğlu’na yüzde 68 oy çıkmıştır. Bundan rahatsız olan belediye sandık sonuçlarını aldıktan sonra Pazartesi günü bu kararla bizi cezalandırma yoluna gitmiştir. Bundan sonra ‘bu düşünceye oy vermeyen herkes korksun’ denmiştir” diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Kadir Topbaş ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’dan bu uygulamalara son vereceklerine dair söz isteyen site sakinleri, basın açıklamasının ardından ‘Tercüman bizimdir bizim kalacak’ sloganları eşliğinde yürüyüşe geçti.

TRAMVAY YOLUNDA KISA SÜRELİ OTURMA EYLEMİ
Ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüş yapan grup, sitenin hemen yanıbaşından geçen Zeytinburnu-Kabataş tramvay yolu üzerinde yürüdü. Eylem sırasında tramvay seferlerinde kısa süreli duraksamalar yaşandı. Dün yaşanan olaylar sırasında yıkılan duvarın olduğu alana kadar yürüyen grup, tramvay yolu üzerinde kısa süreli oturma eylemi yaptı. Grup eylemin ardından olaysız dağıldı.

(FOTOĞRAFLI)