Ergün AYAZ- Caner SÖNMEZ/GEBZE (Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Gebze ile Körfez ilçeleri arasında TEM yolunun Ankara yönü, viyadüklerin üstyapı izolasyon çalışmaları nedeniyle bu sabaha karşı saat 03.00'den itibaren ulaşıma kapatıldı. Bu bölgede ulaşım 24 Temmuz'a kadar D-100 karayolundan sağlanacak.
Bu sabaha karşı saat 03.'00'de başlayan uygulama ile TEM yolu Ankara yönü, Gebze gişelerinden itibaren ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri, Gebze ile Körfez turnikeleri arasında bulunan üstgeçit ve viyadüklerde üstyapı ve izolasyon yenileme çalışmaları başlattı. Bu saatten itibaren sürücüler, İstanbul yönünden Gebze'ye doğru geldiklerinde TEM turnikelerinden D-100 karayoluna yönlendirilmeye başlandı.
Karayolları ekipleri 81 gün boyunca 24 saat aralıksız çalışarak bu güzergahtaki üstgeçit ve viyadüklerdeki üstyapı ve izolasyon çalışmalarını tamamlayacak. Çalışmalar, 28 Temmuz'da başlayacak olan Ramazan Bayramı öncesi karayollarında başlayacak olan yoğunluk da dikkate alınarak 24 Temmuz'da tamamlanmasına göre planlandı. Karayolları ekipleri ileriki dönemlerde yolun diğer bölümlerini de yine planlanan yönler ulaşıma kapatılarak onarım çalışmalarını sürdürecek.
TEM yolunun Gebze ile Körfez arasında Ankara istikametinin ulaşıma kapatılması nedeniyle gündüz saatlerinde D-100'de aşırı yoğunluk yaşanmazken, asıl yoğunluğun akşam saatlerinde, İstanbul yönünden Anadolu'ya yoğun geçiş olduğundan cuma günleri yaşanabileceği belirtiliyor.
Bu arada Bursa ve İzmir yönlerine giden araç sürücülerinin, TEM'in Gebze-Körfez geçişinin kapalı olması nedeniyle sıkıntı yaşamamak için Eskihisar'a sapıp feribotları tercih ettiği gözlendi. Gebze Eskihisar'daki İDO'nun feribot iskelesinde normal günlerde fazla yoğun olmayan araç geçişlerinin önümüzdeki günlerde daha da yoğunluk kazanması bekleniyor. İDO'nun normal günlerde 7- 8 arasında değişen Eskihisar-Topçular arasındaki feribot sayısını da gelen araç yoğunluğuna göre daha da arttıracağı belirtildi.

MB,EA(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)