TEM yolunun Kocaeli'nin Gebze- Körfez ilçeleri arasında 81 günde tamamlanması planlanan yol çalışmasına, yaşanan büyük sıkıntı nedeniyle bu akşam saat 18.00 itibariyle son verildi.
TEM'in Ankara yönünde Gebze- Körfez ilçeleri arasında 5 Mayıs'ta başlatılan çalışmaların ardından buradaki trafik D-100 karayoluna yönlendirildi. 13 gün boyunca bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu, sürücüler perişan oldu.
Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın dün yaptığı açıklamada Gebze-Körfez İlçesi arasındaki onarım çalışmalarının Pazartesi akşamından itibaren durdurulacağını ve TEM'in Ankara yönüne ulaşıma açılacağını bildirmesine rağmen bu akşam yaşanacak yogunluk da dikkate alınarak çalışmalar hızlandırıldı. Karayolları ekipleri bu güzergahdaki izalasyon çalışmalarının bir kısmını tamamladı ve geri kalan bölümleri Ramazan Bayramı'ndan sonra yapmak üzere çalışmaları sonlandırıldı. Vali Ercan Topaca bu akşam saatlerinde yaptığı açıklamada TEM yolunun Gebze- Körfez Ankara yönününn yeniden ulaşıma açıldığını bildirdi.
TEM yolunun Gebze- Körfez arasının kapalı olması nedeniyle İstanbul'dan Ankara yönüne gelecek olan araçlar özellikle sabah ve akşam saatlerinde Gebze turnikeleri girişinde trafik D-100'e yönlendirildiğinden burada zaman zaman Sultanbeyli'ye kadar oluşan kuyruklar oluşturuyordu.

MB(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)