ÇİLE SAAT 17.00'DE BAŞLADI
TEM Otoyolu'nun Gebze ile Körfez ilçeleri arası geçişindeki, viyadüklerle köprülerin bakım onarım çalışmaları nedeniyle dün sabaha karşı saat 03.00'den itibaren ulaşıma kapatılmasıyla başlayan trafik sıkışıklığı bu akşam da devam etti. Saat 17.00'den itibaren iş dönüşleri başlayınca, İstanbul istikametinden TEM'den 4 şerit halinde gelen araçlar bir anda TEM'de yol bitince Gebze turnikelerine giden yol önünde yığıldı. Buradan İstanbul istikametine saat 18.30 sıralarında 5-6 kilometre kuyruk oluştu. 
İstanbul istikametinden dört şedrit halinde gelip burada tek şeritten Gebze turnikelerine, oradan da D-100'e yönlendirilen araçlar sıkışma nedeniyle TEM'de saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Bazı sürücüler, dün akşam 3-4 saat bekledikten sonra turnikelere girebildiklerini belirttiler.
Aynı yoğunluk, İstanbul istikemetinden D-100'ü takip gederek gelen araçların Gebze turnikelerinden gelenlerle birleşmesi sonucu D-100'ün gebze çıkışı ve Dilovası geçişinde de yaşanıyor. Çüzüm bulunamadığı takdirde, bu çile 24 Temmuz'a kadar havaların ısınması ve vatandaşların yakın bölgelerdeki yazlıklara gitmeye başlamasıyla gidiş ve dönüşlerde daha da artacak.
EA,OU(MB/SSA) (FOTOĞRAFLI)