TEMA Vakfı Kayseri Temsilciliği, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Genç TEMA ögrencileri ile öğretim üyelerinden bir grup, Mimar Sinan’ın doğduğu ve büyüdüğü Ağırnas Mahallesi'ne yürüyüş yaptı.
Yürüyüşe, Kayseri’deki üniversitelerdeki öğrenci ve öğretim üyeleri de katıldı. Merkez Melikgazi İlçesi'nde bulunan Ağırnas Mahallesi'nde 6 kilometrelik vadide yapılan yürüyüş ardından, 'Mimar Sinan Haftası' nedeniyle mimarın doğduğu ve büyüdüğü eve de kültür gezisi yapan gruptan ERÜ Genç TEMA Başkanı Rümeysa Öncel, şöyle dedi:
"Kayseri'deki farklı üniversitelerden katılım sağlayan arkadaşlarımızla şehrimizin güzel beldelerine doğa yürüyüşleri düzenliyoruz. Vadi yürüyüşünden sonra dünyaca ünlü büyüğümüz Mimar Sinan’ın çocukluğunun geçtiği eve ulaştık. Rehber eşliğinde Mimar Sinan'ın Evi'ni gezdik. Bölgemizin birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığına yeraltı şehrini gezerek bir kez daha şahit olduk."
Etkinlik sorumlularından Serbay Demirkoparan da, çevre gönüllüleri olarak bu tür etkinlikleri düzenli olarak yaptıklarını ifade ederken şöyle konuştu:
"Arkadaşlarımız üzerinde sağlıklı yaşam ve toprağa saygı için bilinç oluşturmaya çalışıyoruz. Her zamanki gibi bu etkinlikte de yürüyüşe katılan bütün gönüllülerimiz adına uygun bir yere temsili bir adet tüplü çam fidanı diktik. Yaptığımız etkinlikte desteklerini esirgemeyen TEMA Vakfı Kayseri Temsilciliği'ne, Erciyes Üniversitesi Öğrenci Faaliyetleri Komisyon Başkanlığı’na ve değerli öğretim üyelerimize de teşekkür ederiz."
Çevre temizliğinin ardından TEMA gönüllüleri Mimar Sinan’ın doğup büyüdüğü mahalleden ayrıldı.

MÖ(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)