Ekrem ÇAGLAR/SALİHLİ (Manisa), () - MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde dolandırıcının hedefi bu kez bir yerel gazeteci çıktı. Yerel gazetede çalışan muhabir 26 yaşındaki Cemal Güzelyurt, hesabını terör örgütünün ele geçirdiğini söyleyerek verdiği hesaba para yatırmasını isteyen dolandırıcının tuzağına düşmedi.
Kendilerini emniyet ya da savcılık görevlisi olarak tanıtarak güven sağladığı kişilerin paralarını çeşitli yöntemlerle hesaplarına aktardan telefon dolandırıcıları, bu kez Salihli'de yerel bir gazetede çalışan muhabir Cemal Güzelyurt'u aradı. Kendisini savcılık görevlisi olarak tanıtan kişi, "Tüm banka hesaplarınız terör örgütü tarafından bloke edilmiş, hesaplarınıza el konulmuş. Ama siz merak etmeyin, bütün hesaplarınızı şuandan itibaren güvence altında. Ancak bu sorunun yasal zeminde çözümü için sizi öncelikle Cumhuriyet Başsavcımıza aktaracağız. Daha sonra da gerçekleştireceğimiz işlemlerle tüm sorun ortadan kalkacak" diyerek güven sağlamaya çalıştı. İşyerinin telefonuyla dolandırıcıyla konuşan Güzelyurt, cep telefonuyla da arkadaşlarına durumu mesaj yollayarak bildirdi. Güzelyurt'un arkadaşlarının dolandırıcılık girişimini ihbar etmeleri üzerine polis çalışma başlattı.
Telefon dolandırıcısının dediklerini harfiyen yapan Güzelyurt, hesabındaki parayı transfer edeceğini söyleyerek bir bankanın ATM'sine gitti. Dolandırıcının belirlenememesi üzerine Güzelyurt, "Oyun bitti diyerek" telefonu yüzüne kapattı. Güzelyurt'u, bir süre sonra tekrar arayan dolandırıcının "Dolandırılacağını nasıl ve hangi aşamada anladın" diye sorması şaşkınlık yarattı. Dolandırıcılık girişimiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

FOTOĞRAFLI