Tolga YILDIRIM/ ANTALYA, () - ANTALYA'da bilgisayar mühendisi 29 yaşındaki İlhan Ulu, yaşayanların büyük bölümünün seracılıkla geçimini sağladığı Muratpaşa İlçesi'ndeki Zümrütova Mahallesi'ne muhtar adayı oldu. Teknolojiye olan ilgisiyle seçim çalışmalarında internet ortamını etkin biçimde kullanan genç muhtar adayı, projelerini de Facebook'ta paylaşıyor.
Muratpaşa İlçesi'ndeki 1260 seçmenin bulunduğu Zümrütova Mahallesi'nde oturan İlhan Ulu, 2 yıl önce Kıbrıs'ta öğrenim gördüğü üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun oldu. Daha sonra ilçe belediyesinin imar şubesinde göreve başlayan Ulu, 30 Mart'taki yerel seçimlerde yaşadığı mahallenin muhtar adayı oldu. Seçmenlerin büyük bölümünün seracılıkla geçimini sağladığı mahallede genç yaşında muhtar adayı olan Ulu, 'Eski köye yeni adet gelecek' sloganıyla seçim çalışmalarına başladı.
Öğrenim gördüğü bilgisayar mühendisliği nedeniyle teknolojik gelişmeleri de takip eden Ulu, seçmenlerine ulaşabilmek için internet ortamını kullanıyor. Sosyal paylaşım sitelerinden projelerini ve muhtar seçilmesi halinde hedeflerini anlatan Ulu'nun oluşturduğu Facebook sayfası da mahalleliden yoğun ilgi görüyor.
Genç muhtar adayı Ulu, seçim çalışmaları için ziyaret ettiği mahallelinin, hem genç hem de internet ortamında paylaşımlarda bulunduğu için kendisini daha olumlu karşıladığını belirtti.
İnternet ortamındaki paylaşımlarının yanı sıra seçmenlerini ev, site, iş yerleri ve seralarda ziyaret edip vaatlerini anlatan Ulu, en büyük projesinin mahalleye vatandaşların ortak kullanabileceği internet odası oluşturmak olduğunu belirtti. Evlerde internet kullanımını da yaygınlaştırmak için çalışmalar yapacağını dile getiren Ulu, projeleri hakkında şu bilgileri verdi:
"Günün 24 saati ulaşılabilen muhtar olacağım. Çocuklar için sosyal aktivite ve kurslar açılması için çalışacağım. Avrupa Birliği hibe programları kapsamında proje geliştirerek mahallemize hizmetler sunacağım. Muratpaşa Belediyesi ile görüşerek mahallemize her türlü etkinliğin yapılabileceği kültür çadırı yaptıracağım. Mahallemize ulaşımı kolaylaştırmak için toplu taşıma araçlarının sayısını artırmaya çalışacağım. Öğrencilerin ödevlerini yapabileceği tam donanıma sahip internet odası kuracağım."

TY(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)