Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, () - TEKİRDAĞ’ın Muratlı İlçesi'nde, Ergene Nehri’nde boğularak ölen 11 yaşındaki Bahadır Sarı, Giresun’da toprağa verildi.
Olay Tekirdağ'ın Muratlı beldesinde geçtiğimiz cumartesi günü yaşandı. Ortaokul öğrencileri 12 yaşındaki Umut Buğra Yanat ve Serhat Kayabaş ile Bahadır Sarı, Efe Can Baybüre, Mehmet Ura ve Aydın Kayabaşı bisikletleriyle Ergene Deresi’nin yakınlarına gitti. Bisikletlerindeki çamuru derede temizlemek isteyen Umut Buğra Yanat, Bahadır Sarı ve Efe Can Baybüre, dereye düşerek suda kayboldu. Diğer çocukların haber vermesi üzerine başlatılan ve 2 gün süren arama sonrasında çocukların cesetleri bulundu.
Bahadır Sarı'nın cenazesi memleketleri Giresun'un Duroğlu Beldesi Pınarçukuru Köyü'ne getirildi. Köy camisinde kılınan cenaze namazına baba Ferit ile anne Elif Sarı, ailenin yakınları ve köy halkı katıldı. Anne Sarı’yı yakınları teselli ederken baba Ferit Sarı’nın da çok üzgün olduğu gözlendi. Bahadır Sarı’nın cenazesi öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası aynı yerdeki köy mezarlığında toprağa verildi,

HK(TM/AK) (FOTOĞRAFLI)