Ruhan YALÇIN- Ali Ümit ÜLKER/ TEKİRDAĞ-KIRKLARELİ,()-TAKSİM Gezi Parki eylemlerinin yıldönümü nedeniyle Tekirdağ ve Kırklareli’de de basın açıklaması ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. 
Tekirdağ Tuğlalı Parkı’nda toplanan yaklaşık 70 kişilik grup, Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümü nedeniyle yanlarında getirdikleri afiş ve dövizlerle sloganlar atıp ardındnan da basın açıklaması yaptı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eyleme, TMMO, KESK, TGB ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Gezi olaylarında hayatlarını kaybedenlerin isim ve fotoğraflarının bulunduğu pankartı açan eylemciler, basın açıklaması sonrası dağıldı.
KIRKLARELİ’NDEKİ EYLEM
Kırklareli’nde ÖDP inisiyatifi tarafından Dingiloğlu Parkı’nda düzenlenen eyleme yaklaşık 150 kişi katıldı. Eylemciler, geçen yıl Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybedenlerin fotoğraf ve isimlerinin yazılı olduğu dövizleri Atatürk Anıtı önüne bırakarak, hükümet aleyhine sloganlar attı.
Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Ogün Vural, parkta toplananlara megafonla uyarıda bulunarak, grubun yürüyüşe geçmesi halinde müdahalede bulunulacağını söyledi. Ancak eylemciler yapılan uyarıya rağmen çevik kuvvet polisi gözetimi altında Kara Umurbey Caddesi üzerinden Kültür Anıt Parka kadar sloganlar atarak yürüdü. Grup, buradaki anma töreninden sonra olaysız şekilde dağıldı.

RY-AÜÜ(LK/AAA) (FOTOĞRAFLI)