CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın şahitliğinde Hasdal Askeri Cezaevi'nde Ergenekon Davası'ndan tutuklu bulunan Teğmen Mehmet Ali Çelebi ile Kezban Merey'in nikahı kıyıldı. Nikaha, eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un eşi Sevil Başbuğ da katıldı.
Çiftin, nikah şekerlerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin ve imzasının yer aldığı görüldü.
GENELKURMAY'DAN NİKAHA PASTA
Nikah sonrası kameraların karşısına geçen Çelebi'nin babası Muharrem Çelebi, şunları söyledi:  "Teğmen Çelebi niçin burada? Teğmen Çelebi'nin niçin burada olduğunu kanıtlayabilecek delil, belge var mı? Bunu mahkeme bugüne kadar belgelemiş mi? Yok öyle bir şey. Teğmen Çelebi, karanlıkta evleniyor. Teğmen Çelebi, okullarda birinci, Teğmen Çelebi, hapishanede evleniyor. Neden? Teğmen Çelebi'nin telefonuna yapılan yükleme sonunda ne oldu sonuç? 6 tane savcı değişti, dava ne oldu? Hukuk nerede? Hukuk kaçak, hukuk yok. Biz hukuku arıyoruz ve Yargıtay sürecini bekliyoruz. İnşallah Yargıtay sürecinde bu hata düzeltilir. Bana, Teğmen Çelebi'nin suçunu belgelesinler, ben onlarla beraber Teğmen Çelebi'ye verilen cezanın altına imzamı atarım. Ama belgelesinler. Belgesiz, kanıtsız 16.5 yıl ceza olmaz. Ben çocuğumu neden karanlıkta evlendireyim? Ömrü hayatında 10 ve 9 altı not almamış bir öğrenci. İlkokul, ortaokul, askeri lise, harbiye hepsi birinci. Başka bir ülkede böyle bir evladı baştacı yaparlar. Ama bizim ülkede zindanda, neden?" Baba Çelebi, Genelkurmay Başkanlığı tarafından bir pasta, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da çelenk gönderildiğini söyledi.
HEDİYE, AHŞAP BALYOZ
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da, Mehmet Ali Çelebi ile Kezban Merey'e dışarıda düğünlerini yapacaklarına dair söz verdiklerini aktararak, şöyle konuştu:  "Bu zor günler geçecek. Biz, Türkiye'ye hukuk devletini, demokrasiyi getirmek için mücadele veriyoruz. Bu mücadelemizde mutlaka ama mutlaka başarıya ulaşacağız. bu ülkede yaşayan tüm yurttaşlar için eşit yurttaşlık ve adil yargılanma hakkına saygı duyulmasını istiyoruz. Biz eminiz ki, adil yargılanma gerçekleştiğinde suçlu suçsuzdan, sap samanda, doğru yanlıştan zaten ayrılacaktır. Bugnkü manzara ise, siyasi bir mahkumiyet kararı verildiği, yani insanların hayatlarının ellerinden siyasi bir tercihle alındığıdır. Mücadelemiz, bu haksızlığa, vicdansızlığa, hukuksuzluğa karşıdır" diye konuştu. Feyzioğlu, içerideki Balyoz ve Ergenekon tutukluları tarafından kendilerine şapka ve üzerinde "Asrın İftirası Balyoz Davası" yazılı bir ahşap balyoz hediye ettiklerini belirtti.
BURADA GİZLİ TANIK OLARAK BULUNMADIK
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da, "Biz, burada gizli tanık olarak da bulunmadık. Gayet açık bir tanıklık yaptık, bundan da şeref duyuyoruz" dedi.
Nikahta orgla "Sen bensiz, ben sensiz" ve Love Story şarkılarını çaldığını aktararak, çiftin de dans ettiğini söyledi. Bedri Baykam da, duygusal anların yaşandığını ifade ederek, "Tabii ki, buruk bir mutluluk vardı" dedi.
Nikah anından fotoğraf paylaşılmazken, gelin Kezban Merey'in nikaha kuzeni Uğur Merey'in kolunda gittiği fotoğraflar paylaşıldı.