ŞAHİN ÖZER/CEYHAN (Adana), () - ADANA'nın Ceyhan İlçe Belediyesi'nin ana bina ve tüm hizmet birimlerinin elektriği, Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) tarafından kesildi. Belediye Başkanı Ak Partili Alemdar Öztürk, elektriğin daha önceki yıllarda taksitlendirilip ödenmeyen borçtan dolayı kesildiğini söyledi.
TEDAŞ ekipleri, dün öğle saatlerinde yaklaşık 900 bin TL borcu bulunan Ceyhan Belediyesi'nin ana binası ve diğer hizmet birimlerine giderek elektrikleri kesti. Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Öztürk, yaşananları talihsizlik olarak değerlendirdi.
BORCU YAPILANDIRACAĞIZ
Ceyhan Belediyesi'ni 30 Mart seçimlerinde 3 dönem üst üste başkanlık yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'den devralan Öztürk, göreve geldiklerinde yüklü bir borcun altına girdiklerini belirterek, "Dün başımıza talihsiz bir olay geldi. Ana binamızın ve şantiyelerimizin borcundan dolayı elektriğini kestiler. Yaklaşık 900 bin Türk Lirası borçla karşı karşıya olduğumuzu öğrendik. 145 bin TL ödeyerek ana binamızın elektriğini açtırdık, ancak şantiyelerimiz açık değil. Bununla ilgili de yapılandırma sürecine girdik, kabul görülürse oralarında elektriği açılacaktır" diye konuştu.
6 YILLIK BORCU VAR
'Ciddi bir borç batağının içerisindeki Ceyhan Belediyesi'nin borçlarını ivedi bir şekilde ödeyerek halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz' diyen Öztürk, kesintinin de kasıtlı yapıldığını öne sürdü. Kesintiden önce TEDAŞ tarafından kendilerine hiç bir bildirim yapılmadığını kaydeden Alemdar Öztürk şunları söyledi:
"Bize herhangi bir ihbarname gelmedi, manidar olan tarafı da odur. Ana binanın elektriğini sorgusuz sualsiz panodan kesmişler. Bize üç ya da dört gün önceden bildirmiş olsalardı biz bunu ödemenin yollarına bakardık.  Madem bu kadar elzemdi en az 6 yıllık bir borcu var, neden daha önce almadılar? Ben burada tamamen ön yargıyla yapılan bir hareket olduğu kanaatindeyim. Bize zaman ve süre vermeden, işte 'Bunu 15 günde bir, ayda ödeyin' demeden sorgusuz sualsiz kesilmesinde ciddi bir kasıt olduğunu düşünüyorum. Burada amaç üzüm yemek mi, bağcı cezalandırmak mı?"

FOTOĞRAFLI