TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı, Adalet Komisyonu'nda HSYK Kanunu teklifinin görüşüldüğü komisyon toplantısında 'Güvenlik kameralarının çalıştırılmadığı' iddialarına yanıt verdi. Salonda yer alan 6 kameranın kayıt özelliğinin bulunmadığı, kameraların toplantı salonu dışından salonu izlemek için kapalı devre yayın yapmak amacıyla bulunduğu açıklandı.
TBMM Başkanlığı'nın açıklamasında bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun keklifinin (2/1929) Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantı Salonu'nda Adalet Komisyonu'nca görüşülmesi sırasında kameraların çalıştırılmadığına yönelik iddiaların yayınlandığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:
"TBMM'de komisyon toplantılarının, TBMM'de Basın ve Yayın Mensuplarının Çalışmaları Hakkında Yönetmeliğin 12'nci maddesinin 3'üncü fıkrasının 'Komisyon ve siyasi parti grup toplantılarında film ve fotoğraf çekimleri, Komisyon Başkanı ve siyasi parti grup Başkanvekillerinin iznine bağlıdır. Basın mensupları, toplantıları kendilerine ayrılan bölümlerden izleyebilirler' hükmüne uygun olarak yapılmaktadır. Toplantının yapıldığı Plan ve Bütçe Komisyonu toplantı salonunda bulunan 6 adet kameranın kayıt özelliği bulunmayıp, toplantı salonu dışındaki bürokratların toplantıyı izlemesi amacıyla kapalı devre yayın yapmaktadır. Dolayısıyla haberlerde yer alan 'kameraların çalıştırılmadığı' iddiaları gerçek dışıdır." (BY/İD)