İSTANBUL, () Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sadık Yakut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda boşalacak olan Başbakanlık koltuğuna Abdullah Gül’ün oturacağı yönündeki söylentileri yorumladı. Başkanvekili Yakut, “Sayın Gül, yapılacak olağanüstü kongrede aday olursa öyle zannediyorum ki partinin genel başkanı olur” dedi.
TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yapılacak seçimlerin çok önemli olduğuna vurgu yapan Yakut, seçimlerde ilk defa milletin kendi Cumhurbaşkanını seçeceğinin altını çizdi.
Daha önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hep kriz olduğunu belirten Sadık Yakut, şunları söyledi:
“Bilindiği gibi bundan önceki Cumhurbaşkanlığı seçimleri hep krizli olmuştur. Biz anayasayı değiştirmedik. Son Cumhurbaşkanlığı seçiminde hiç hesapta olmayan Anayasada düzenlenmemiş bulunan 367  sayı meselesini gündeme getirdiler. Biz ondan sonra  'Erken seçim' dedik ve Sayın Gül’ü Cumhurbaşkanı seçmiştik. Bir daha Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçim krizi yaşanmaması için iradenin gerçek sahibi millete döndük dedik ki:
 'Ey millet bundan sonra cumhurbaşkanını siz seçin'. Anayasayı değişikliği yaptık. Milletimiz yüzde 68 – 69 gibi bir çoğunlukla bunu kabul ettiler. Bu anlamda Cumhurbaşkanlığı seçimi çok önemli.”
“SAYIN GÜL’ÜN KENDİ TAKDİRİ”
Yakut, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Erdoğan’ın seçimi kazanması durumda Başbakan adayı olup olmayacağı ile ilgili de şunları kaydetti:
“Cumhurbaşkanlığı seçimleri bittikten sonra oturup konuşulacak, partinin yetkili kurullarında görüşülecek ve karar verilecek. Sayın Gül’ün kendi takdiri. Sayın Gül, yapılacak olağanüstü kongrede aday olursa ben öyle zannediyorum ki sayın gül partinin genel başkanı olur.”
 (FOTOĞRAF)