TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası İmam-ı Rabbani Sempozyumu'nda konuştu. İslam dünyasının adeta bir Fetret Devri yaşadığını söyleyen TBMM Başkanı Çiçek, her yıl açıklanan, devletlerin dürüst yönetim sıralamasında üstlerde hiçbir İslam ülkesinin olmamasının vahim bir durum olduğu söyledi. Çiçek, " Her sene dünya üzerindeki devletlerin, dürüst yönetim sıralaması yapılır. İlk 3'ün  içerisinde her sene aşağı yukarı İskandinav ülkeleri çıkar. Ama ilk 10 içerisinde, ilk 20 içerisinde, ilk 30 içerisinde yolsuzluğun olmadığı, ya da en az olduğu devletin dürüstçe yönetildiği devletler sıralamasında ilk 10'un, ilk 20'nin, ilk 30'un arasında bir tek İslam ülkesi yoksa vahimdir. Üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir husustur" şeklinde konuştu. İslam dünyasının şiddet ve terörle anılır hale geldiğini belirten Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü: "İrfan sahiplerinin mesajlarını insanlığa ulaştırmakta fayda var. İslam dünyası bir fetret dönemi yaşıyor. Seri cinayetler işlemekten zevk alan, bu yolla cennete gideceğine inanan bir yol var. Her gün kan akıyor. Ölenlerin sayısını bile unuttuk. Nerde bir İslam toplumu varsa terör ve kan var. Kendi yakın çevremiz itibariyle bakıyoruz. İslam toplumu her geçen gün mezhep çatışmasına hızla gidiyor. Belli ki bu durumdan rahatsız olan her çevrenin gayretlerini birleştirme zamanı"
HÜKÜMETİ BOZDAĞ TEMSİL ETTİ
Toplantıya hükümeti temsilen katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İmam Rabbani'nin dini, hurafelerden arındıran büyük bir Allah dostu olduğunu söyleyerek, "Onun eserleri hala canlıdır. Onu anarken, bir yandan onu anlamaya çalışmak, İslam'ın doğru anlaşılmasına ve yaşanmasına imkan sağlayacaktır. Rabbani gibi büyük insanlar, İslamın doğru anlaşılması için büyük bir mücadele vermişlerdir" dedi. Açılış oturumunda Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez de bir konuşma yaptı.
3 GÜN SÜRECEK...
Sempozyum 15'i yabancı 40 akademisyenin katılımıyla Haliç Kongre Merkezi ile Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. Türkiye'nin yanı sıra İtalya, Pakistan, Yeni Zelanda, Hindistan, Özbekistan ve Makedonya'dan 40 akademisyenin katılacağı Uluslararası İmâm-ı Rabbânî Sempozyumu 3 gün sürecek. Sempozyum, Aziz Mahmud Hüdâyî Vakfı bünyesindeki İstanbul Tasavvuf Araştırmaları Merkezi (İSTAM) koordinatörlüğünde düzenleniyor.