FEYZİOĞLU'NDAN DEMOKRASİ TANIMI
Atatürkçü Düşünce Derneği Yalova Şubesi’nin davetlisi olarak Yalova’da bulunan ve burada, 'Cumhuriyet ve Demokrasi' isimli konferansa katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, katıldığı programda demokrasinin tanımını yaptı. Feyzioğlu, özgür düşünen, analitik zekâya sahip, sebep sonuç ilişkilerini çıkarmayı bilen hukukçulara ihtiyacın olduğunu söyledi.
Yalova’ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu’yu ziyaret eden Feyzioğlu, Yalova Üniversitesi’nin çalışmalarını takdirle karşıladığını belirtti. Feyzioğlu, "Buraya gelmek beni bir vatandaş olarak geleceğe yönelik daha da umutlandırdı. Büyük bir mutlulukla Ankara’ya gideceğim ve ‘Türkiye’de çok iyi işler oluyor’ diyebileceğim. Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği ışıklı yol bilimin, fennin yoludur. Bu yolda da hamasetle yürünmez. Bu yolda özgür atılımcı, başarılı bir üniversiteyle yürünür. Bilim üniversitede öğretilir. Sayın hocama ve onun şahsında tüm üniversiteye, öğretim üyelerinden öğrencisine kadar, şevkle, fedakârca, canla başla çalışan tüm üniversitelilere teşekkür ediyorum. Biz Türkiye Barolar Birliği olarak Hukuk Fakültesi’ne, Adalet Yüksek Okulu’na nasıl destek olabileceğiz, bunları sorgulamamız lazım. Gerçekten özgür düşünen, analitik zekâya sahip, sebep sonuç ilişkilerini çıkarmayı bilen hukukçulara ihtiyaç var. Hukuk, mantıktır. Uzaktan bakanlar pek anlamaz, ama biz mühendisler ve hukukçular aslında gayet iyi anlaşırız. Çünkü kendi içinde matematiği vardır bu işin” diye konuştu.
Başkan Feyzioğlu, ardından Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa katıldı. Burada demokrasinin tanımını yapan Feyzioğlu, şu ifadeleri kullandı: "Demokrasi, sıradan bir yurttaşın, başbakanın ya da cumhurbaşkanının gözlerinin içine baka baka onu rahatlıkla eleştirebildiği rejimdir. Bir de bunun karşı tarafı var. Eleştirilen kişinin benim gözlerimin içine baka baka ‘beni nasıl eleştirirler, bu bir hakarettir’ demediği seçimdir. Normalde işler böyle yürür. İlerisinde nasıl oluyor görürsünüz."
Düzenlenen programa CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile çok sayıda vatandaş katıldı.