TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, ''Ben laik değilim diyenler, laikliğe karşı duranlar bilsinler ki bu ülkede laiklik kaldırıldığında iç savaş çıkar ve o zaman süslü sandalyelerini, makamlarını üzerlerine yerleştirecek bir vatan bulamazlar'' dedi.
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Eğitim İş Konya Şubesi tarafından düzenlenen 'Cumhuriyet ve Demokrasi' konulu konferansa katıldı. Mali Müşavirler Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Feyzioğlu, Türkiye'nin fevkalade hassas 2 fay hattı üzerinde durduğunu, bunların etnik ayrımcılık ve mezhepçilik olduğunu söyledi. Feyzioğlu, "Bu iki kırılgan fay hattının en yukarıdan, en sorumlu olması gereken mercilerden sorumsuzca gerildiğini ve kırılsın diye uğraşıldığını görüyoruz. Bize Osmanlı'yı sürekli örnek verenlere bir tavsiyem var. Osmanlı’da hiçbir padişahın bu fay hatları kırılsın diye uğraşmadığını görürler. İlk defa tarihimizde en yukarıdan bu fay hattı kırılsın diye provoke eden bir düşünce var.''
'LAİKLİK KALDIRILIRSA İÇ SAVAŞ ÇIKAR'
Laiklik kaldırıldığında iç savaşın çıkacağını ifade eden Feyzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ben laik değilim diyenler, laikliğe karşı duranlar bilsinler ki bu ülkede laiklik kaldırıldığında iç savaş çıkar ve o zaman süslü sandalyelerini, makamlarını üzerlerine yerleştirecek bir vatan bulamazlar.''
Feyzioğlu, etnik ayrımcılığın an itibariyle hiç olmadığı kadar tırmandırıldığını, eşit yurttaşçılığın bir tarafa bırakılıp, ırkçı milliyetçiliğin tetiklendiğini kaydetti.
'MİLLİLİK ORTADAN KALDIRILDI'
Eğitimde ve savunmada milliliğin ortadan kaldırıldığını belirten Feyzioğlu, adil yargılama hakkının hiçe sayılması ve savunma hakkının görmezden gelinmesiyle savunmada milliliğinin ortadan kaldırıldığını, bunların uluslararası kaynaklarca ispatlı olarak raporlandığını, davalarla Türk ordusunun belinin kırıldığını söyledi. Donanmaya komuta edecek üst subay bırakılmadığını ifade eden Feyzioğlu, "Böylece Türkiye’nin bir milli dış politika imkanı yok edilmiştir. Hiçbir devlet, güçlü bir orduya ve özelde sağlam bir donanmaya sahip olmazsa, bağımsız etkin dış politika izleyemez. İspat arıyorsanız lütfen bakınız İngiltere, Amerika’ya, Fransa’ya, Almanya’ya, Rusya’ya'' diye konuştu.