MANİSA’nın Salihli İlçesi’ndeki bir panele katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, milletin çok önemli bir güce sahip olduğunu belirterek, yolsuzluk operasyonunda adı geçenlerin istifaları konusunda baskı yapılması gerektiğini söyledi.
Cumhuriyet Kadınları Derneği Salihli Şubesi, Zafer Keskiner Tiyatro Salonu’nda 'Demokrasi' konulu konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak katılan TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili olarak, milletin önemli bir role sahip olduğunu belirtti. Siyasilere bazı uyarıların yapılabileceğini dile getiren Prof. Dr. Feyzioğlu, “Kendinize 'güç bende' deme kararlılığını bulmanız lazım” dedi. İlgili bakanların istifasını isteyen Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, toplumun bu yönde baskı yapması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Feyzioğlu, “Yolsuzluk soruşturmasında iktidar lekelenmeme hakkını keşfetti. Tutuklamanın gerekçesiz bir şekilde verilmesinden bahsediyorlar. Dün siyasi iktidarlarını pekiştirmek ve ordunun belkemiğini kırmak için yargıyı kullananlar, bugün yarattıkları canavardan nasıl korunacaklarını bilemez haldeler. Operasyonu yapan polisler görevden alındı. Bunu vicdan, akıl, mantık ve adaletle açıklamak mümkün değil” diye konuştu.
'GERÇEK BALYOZ BUDUR'
Askeri darbelerin Türk demokrasisine zarar verdiğini hatırlatan Prof. Dr. Feyzioğlu, 1980 darbesinin en ağırı olduğunu söyleyerek, “Gerçek balyoz budur. 1980 darbesinin eksik bıraktığını da 12 Eylül 2010 referandumundan itibaren sözde demokrasi adı altında siyasi iktidar tamamladı. Adil yargılanma bir masal gibidir. Ergenekon ve Balyoz soruşturmaları ve davaları muhaliflerin susturulduğu, düşünen, yazan herkesin bastırıldığı, zindana atıldığı, simitçinin dahi 'telefonum dinleniyor’ endişesine kapıldığı ve böylece sokaklarda korku ortamının yaratıldığı davalardır. Danıştay’ı basıp, hakimlerimizi vurup, şehit eden ile Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı aynı davada yargılandı. Birbiriyle hiç ilgisi olmayan kişiler bir örgüt adı altında bir araya getirilerek mahkeme salonunda tanıştılar” dedi.