İdris TİFTİKÇİ /İSTANBUL ,() Sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla saat 10.30'da Çapa'daki İstanbul Tıp Fakültesi ana kapısı önünde toplandı. Grup fakülte bahçesinde içinde "Hastaneler halkındır satılamaz", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" şeklinde slogan atarak yürüdü. Ardından Türk Tabipleri Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan bir açıklama yaparak, "Sorunlar artık öyle bir hale geldi ki hastalarımızın sağlık hizmeti almasını engellemeye başladı. Hekimlerin çalışma şartlarını bozup, korkutup, çalışamaz duruma getirmeye başlandı. Maalesef çıkartılan yasalarla hekimlerin hekimlik yapması engelleniyor" dedi.
Aktan, "Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının gelecekten kuşkulu, gelecekten umutsuz olamamaları gerekiyor. Bu nedenle hekimlere ve sağlık çalışanlarına güvenli bir iş, güvenli bir ücret ve emekliliğine yansıyacak bir gelir mutlaka sağlanmalı. İyi bir hekimlik dediğimiz zamanda, iyi bir sağlık ortamı, iyi bir sağlık sistemi gerekiyor. Hastalarımıza iyi hizmet etmek itiyoruz, hastalarımıza 3 dakika, 5 dakika ayırmak istemiyoruz, hastalarımıza en iyi sağlık hizmetini vermek istiyoruz. Bunun içinde mücadelemiz devam edecek" şeklinde konuştu.
Aktan ayrıca, "Berkin Elvanların, Can Burakların ölmesini istemiyoruz. Bu ülkede biber gazından gencecik bir polisimizin de ölmesini istemiyoruz. Türk Tabipleri Birliği defalarca 'biber gazı öldürür' sloganın ortaya attı ama en sonun bir polis memurumuzda maalesef biber gazı ile hayatını kaybetti. Bu ülkede ölümler istemiyoruz. Bu ülkede hepimizin görevi olarak sağlıktan bahsediyorsak eğer demokrasinin yerleşmesi, özgürlüklerin yerleşmesi ve hep beraber barış içinde yaşamamız gerekiyor. Eğer bir ülkede, demokrasi barış ve özgürlük yoksa, bu ülkede sağlıktan söz edemeyiz" ifadelerini kullandı.
İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören ise konuşmasında, "Türkiye'nin 75 milyon insanının küresel sermayeye müşteri haline getiren bir sağlıkta dönüşüm gerçekleştirildi, nitelikli sağlık hizmeti yok edildi, iyi hekimlik değerleri ortadan kaldırıldı, erozyona uğratıldı ve iyi hekimliğin bir süre sonra belki de geri dönüşümsüz bir şekilde yok olmasına neden olacak değişiklikler gerçekleştirildi" dedi. Grup konuşmaların ve basın açıklaması ardından dağıldı.

ID(HE)(FOTOĞRAF)