Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, () - DENİZLİ'nin beyaz cenneti Pamukkale, Tayland Prensesi Maha Bajrakitiyabha'yı ağırladı. Beyaz travertenler üzerinde yürüyen Tayland Veliaht Prensi Maha Vajralongkorn'un büyük kızı Prenses Maha Bajrakitiyabha, antik kent Hierapolis'i de gezdi.
Tayland Krallığı Veliaht Prensi Maha Vajralongkorn'un büyük kızı Prenses Maha Bajrakitiyabha, Dışışleri Bakanlığı'nın davetlisi olarak ülkeye geldi. Türkiye'ye gezisi kapsamında Denizli'ye gelen Prenses Maha Bajrakitiyabha ile yanındaki 8 kişilik heyet, beyaz cennet Pamukkale'yi gezdi. Travertenleri dolaşan ve bol bol fotoğraf çektiren prensese, Vali Yardımcısı İsmail Soykan ve eşi Nihal Soykan, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ile Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal eşlik etti.
Pamukkale'den sonra antik Hierapolis kentini, antik havuzu, amfi tiyatroyu gezen Tayland Prensesi Maha Bajrakitiyabha'ya, kent hakkında bilgi verildi. Pamukkale'ye ve antik Hierapolis kentine hayran kaldığını söyleyen prenses Bajrakitiyabha, gösterilen misafirperverlikten dolayı Denizlili yöneticilere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI