BURSA Tavla Derneği tarafından Türkiye'nin en büyük tavla turnuvası düzenlendi. Büyük ödül olan otomobili kazanmak için kıyasıya yarışan tavla tutkunlarının mücadelesi nefesleri kesti. Toplam 512 kişinin katıldığı tavla turnuvasında birinci olan Hikmet Taşyakan, otomobilin sahibi oldu.
Bursa Tavla Derneği tarafından Kupa Kızı oyun salonunda düzenlenen Türkiye'nin en büyük tavla turnuvasına 512 tavla sever katıldı. Yarışma ile ilgili açıklama yapan Bursa Tavla Spor Kulübü Başkanı Veysel Kalfa, Türkiye'nin en büyük ödüllü tavla yarışmasını düzenlemenin gururunu yaşadıklarını dile getirerek, "Kısa bir zamanda çalışmalara başladık. Bu çalışmaları hızlandırarak turnuvayı gerçekleştirdik. Turnuvaya çok yoğun bir talep oldu. Daha önce 256 kişiyle Monte Carlo'da düzenlenen dünyanın en büyük katılımlı tavla turnuvası rekorunu 512 kişi ile kırmış olduk" dedi.
Turnuva fikrini ortaya atan arkadaşları İzmirli Pasaport Ahmet'in yarışmayı göremediğini ve bundan dolayı üzgün olduklarını ifade eden Kalfa, katkılarından dolayı Nİlüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey'e de teşekkür etti.
Bursa Tavla Derneği Kurucu Başkanı Fehmi Duman da, Bursa'da ilkleri başaran bir dernek olduklarını belirtip, dernek üyelerini geçen yıl Kıbrıs'a dünya şampiyonasına gönderdiklerini söyledi.
TURNUVADA BİRİNCİ OLDU, OTOMOBİLİ KAZANDI
Turnuva sonunda birinci olan Hikmet Taşyakan otomobil sahibi olurken, turnuva ikincisi Ayvaz Bayraktar LCD televizyon, üçüncü olan Orhan Sevim de dizüstü bilgisayar ödülünü aldı. Turnuvada Süleyman Küçük dördüncü, Faruk Güler beşinci, Akif Kurt altıncı, Erhan Yenişen yedinci, İbrahim Okan ise sekizinci oldu.