Hüseyin ASLIYÜCE-İSTANBUL,()

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, yaptığı açıklamada “TAV olarak Türkiye'de 5, Türkiye dışında ise toplam 9 havalimanı işletmesiyle ve servis şirketlerimizle istihdama, ülke ekonomisine ve tanıtımına katkımızı sürdürüyoruz. Hizmet verdiğimiz havalimanlarında müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak hareket ediyoruz. Şirket olarak tüm bu çalışmalarımızın karşılığını da finansal sonuçlarımıza yansıtmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Şener, "2014'ün ilk yarısında toplam yolcu sayımız yüzde 13 büyürken, İstanbul dış hat trafiği yüzde 11 artış kaydetti. Ciromuz yüzde 3 artarken, FAVÖK'ümüz yüzde 15 gibi yüksek bir oranda artarak 183 milyon avroya ulaştı. Net kârlılıkta daha da yüksek bir artış yakaladık ve net kârımız yüzde 60 artışla 85 milyon avroyu yakaladık. Ciro artışındaki yavaşlamaya rağmen, kârlılığımızı artırabilmemizin en önemli sebebi yaptığımız inovatif çözümler ve gelişmiş teknolojilerin pratik uygulamalarını kullanarak artırdığımız verimliliktir. İlk altı ayda TL ve rublenin zayıf seyretmesi ve gümrüksüz satış mağazalarındaki yenileme çalışmalarından dolayı kısmen düşük seyreden perakende performansında ikinci altı ayda olumlu seyretti" diye konuştu.

"HAVACILIKTA AEROPORTS DE PARİS İLE DÜNYA OYUNCUSU ORTAĞI OLDUK"

Şener, “Havacılıkta Aéroports de Paris ile olan ortaklığımız sayesinde ise dünyanın en büyük havalimanı işletmeciliği platformunun ortağı olduk. Böylece, TAV'ı fazlasıyla hak ettiği şekilde, küresel bir oyuncu haline getirmek için gereken bütün imkânlara sahip olduk. Yeni coğrafyalarda havalimanı işletmeciliği fırsatlarını ortaya çıkarırken bir yandan da hizmet şirketlerimizle yeni iş geliştirme fırsatlarını kovalıyoruz. Önümüzdeki dönemde, yeni havalimanlarının yanı sıra hizmet şirketlerimizin de yeni büyüme ve karlılık fırsatları yakaladığını göreceğiz" ifadelerini kullandı.