Ergün TOS- Görkem ÇANCI/MUĞLA, ANTALYA, () - TATİL bölgelerinde, pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yerli tatilcilerde oy kullanma telaşı başladı. Bazı tatilciler seçime saatler kala ikamet ettikleri şehirlere dönmeye başlarken bazıları ise tatillerini bölemeyeceklerini söyledi.
Cumhurbaşkanlığı seçiminin 10 Ağustos Pazar günü yapılacak birinci tur oylamasında sandık başına gidecek tatilciler tatil bölgelerinden ayrılmaya başladı. Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde tatilini geçiren kimi vatandaşlar tatil planlarını seçim tarihine göre yaptıklarını belirtirken, kimileri tatillerini yarıda kesip evlerine dönüyor. Otobüs ve uçak bileti bulmakta zorlanan tatilcilerin bir kısmı bavullarını toplayarak dün akşam ilçeden ayrıldı. Tatili son gününe kadar değerlendirmek isteyenler ise dönüşlerini oy kullanma işleminin biteceği pazar günü saat 17.00'ye göre ayarladı.
OTELLER YÜZDE 30 ORANINDA BOŞALDI
Geri dönüşten Fethiye'deki otellerin kısmen etkilendiğini anlatan Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mümtaz Kökten, cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle ilçedeki otellerde yerli tatilci sayısının yüzde 30 oranında düştüğünü söyledi. Tatil merkezi Ölüdeniz'deki otellerde yabancı turistlerin yoğunlukta olduğunu, bu yüzden bölgenin seçimden doğrudan etkilenmeyeceğini aktaran Kökten, Fethiye merkez, Ovacık ve Çalış bölgesindeki otellerin ise müşteri kaybettiğini kaydetti.
Fethiye Uygulama Oteli resepsiyon görevlisi İbrahim Kara ise tatilcilerin çoğunluğunun seçimde oy kullanmak için otelden ayrıldığını söyledi.
'OY KULLANMAK İÇİN DÖNÜYORUZ'
Tatilcilerden Ayşen Candaş ise tatilini yarıda kestiklerini, oy kullanmanın vatandaşlık görevi olduğunu vurguladı. Kalabalık bir arkadaş grubuyla Bursa'dan tatil için geldiklerini anlatan Candaş, "Çok keyifli bir hafta geçirdik. Oy kullanmak için geri dönüyoruz. Herkesin sandığa gitmesini bekliyoruz" dedi.
'SANKİ FETHİYE BOŞALIYOR'
Otobüs firması yetkilisi Mahsun Artun ise son 1 haftadır tüm otobüslerin ilçeden dolu ayrıldığını söyledi. Tatilcilerin planlarını seçime göre yaptığını dile getiren Artun, "Fethiye sanki boşalıyor. Yerli tatilciler oy için dönüyor" dedi.
PLAJDAN OY VERMEYE GİDENLER ÇOĞUNLUKTA
İstanbul'dan tatil için geldiğini anlatan Ayşegül Erten de seçimde oy kullanmak için pazar günü geri döneceğini dile getirdi. Pazar günü öğle saatlerinde İstanbul'da olacak şekilde dönüş planı yaptığını anlatan Erten, cumhurbaşkanlığı seçimi olmasaydı daha uzun kalacaklarını vurguladı.
İstanbul'dan tatile gelen Bahadır Yılmaz da cumhurbaşkanlığı seçimi için tatilini yarıda keserek dönüşe geçtiklerini vurguladı. Ölüdeniz'de güzel bir tatil geçirdiğini dile getiren Yılmaz, tüm seçmenlerin sandık başına giderek oy kullanmasını istedi. 10 gündür Fethiye'de tatil yaptığını belirten Taha Karcı da cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle tatilini yarıda kestiğini aktardı.
'TATİLİMİ BÖLEMEM'
Ölüdeniz'de tatil yapan Selahattin Baysak ise oy kullanmak için tatilini bölmeyeceğini söyledi. Bütün yıl çalıştığını ve 1 hafta tatil için Fethiye'ye geldiğini kaydeden Baysak, plajdaki tatilcilerin yüzde 80'inin seçimde oy kullanmayacağını öne sürdü. Plajda denize giren tatilcilerden Uğur Yurdakul da tatilde olduğu için oy kullanmayacağını dile getirdi.
OTOGARDA DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU
Seçime sayılı saatler kala Fethiye Otogarı'nda da tatilcilerin dönüş yoğunluğu yaşandı. Seçimde oy kullanmak için otobüs yolculuğunu tercih edenler bilet bulmakta zorlanırken Fethiye'den ayrılan otobüslerde doluluk yüzde 100'e ulaştı.
İkametgah adresi İstanbul'da olan üniversite öğrencisi Şule Yılmaz ise "Ailemin yanında tatilimi geçiriyordum. Ancak seçim dolayısıyla oy kullanmak için İstanbul'a gidiyorum. Seçimin yaz tatiline denk gelmesi doğru değil. Maddi külfeti de var. Ancak yine de gidip oyumu kullanacağım" diye konuştu.
'BOY VERME, OY VER'
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Antalya'nın Alanya İlçesi'nde tatil yapanlarda oy kullanma telaşı başladı. Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri sahillerde 'Boy verme, oy ver' sloganıyla tatilcilere sandık başına gitmeleri çağrısında bulunuyor. Yetkililerin adres değişikliği yapan seçmenlerin tatil bölgelerinde bir sorun yaşamadan oy kullanabileceğini duyurmasına rağmen durumdan habersiz olan tatilciler, tatilini yarıda bırakıp yaşadıkları şehirlere geri dönüyor. Alanya'ya 3 gün önce Ankara'dan tatile gelen Şinasi Torun, oy kullanmak için pazar günü geri döneceğini söyledi. Torun, Alanya'da oy kullanabileceğini bilmediğini belirtti. Alanya'ya 4 gün önce geldiğini anlatan Ünal Gerçek ise oy kullanmak için memleketi Sivas'a döneceğini dile getirdi.
30 Mart seçimlerinde 182 bin 245 seçmenin oy kullandığı Alanya'da, cumhurbaşkanlığı seçiminde 185 bin 202 seçmen sandık başına gidecek.

FOTOĞRAFLI