Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), () - BALIKESİR'in 5 mavi bayraklı plaja sahip ilçesi Burhaniye'de, bayramda başlayan hareketlilik devam ediyor. 42 bin olarak bilinen ilçe nüfusu 200 bini geçti. Mavi bayraklı plajlar, serinlemek isteyenlerle dolup taştı.
Burhaniye'de dünyaca ünlü Ören Plajı ve 17 kilometrelik sahil şeridi, serinlemek isteyen tatilcilerin akınına uğradı. Tatilci ve turistlerin ilgisini çeken ve Kazdağları ve Madra Dağları arasında bulunan Burhaniye'de insanlar, yüzerkenaynı zamanda bol oksijen alıyor. Hava sıcaklıklarının yer yer 40 dereceyi geçtiği bu günlerde turistlerin Burhaniye'yi tercih etmelerinin bir sebebi de, deniz suyunun aşırı sıcak olmaması.
"SAHİLDE ADIM ATILACAK YER YOK"
Burhaniye Turizm Derneği Başkanı Şükrü Baykal, ilçede hizmet veren otellerde yer bulunmadığını belirterek şöyle dedi:
"Sahilde adım atılacak yer yok. Bu tabii ki bizi mutlu ediyor. Ramazan ayını iyi geçirmemiştik. Ancak, bölgenin misafir profilinde, İstanbul, Ankara, Bursa ve Eskişehir gibi illerimizden gelenler yoğunlukta. Şu anda nüfusumuz 200 bini geçmiş durumda. Bundan esnaf mutlu, işletmeler mutlu. Burada kaymakamlık ve belediyenin gayretleri de önemli bir yer tutuyor. İlçemizde güvenlik problemi hiç yok. Konaklamalarda hiçbir sıkıntı olmadı. İşletmelerimiz yaza hazırdı. Bunun yanında mavi bayraklı plajlarımız da çok revaçta. Hava koşulları çok iyi. Nem oranı çok düşük. Güneyle mukayese edildiğinde insanlar burada daha rahat nefes alabiliyorlar. Hem Çanakkale, hem de Yalova yolundan ulaşım sağlanabiliyor. İnsanlar burada huzur buldukları için, bazı bölgelere göre bizi tercih ediyorlar. Ağustos ayı sonuna kadar hareketin devamlı olmasını bekliyoruz." 
TATİLCİLER DE ESNAF DA MEMNUN
Yaklaşık 8 aydan bu yana Burhaniye'de kaldığını söyleyen Neşet Asdemir, ilk kez böyle bir kalabalıkla karşılaştığını belirtti. Çanakkale'den 3 gün önce geldiklerini anlatan Enes Öztürk ise, çeşitli eğlence imkanı bulabildiklerini kaydetti.
Yurt dışından gelerek tatil için Burhaniye'yi tercih edenlerden Burhan Sayan ise "Almanya'dan geliyorum. Bence burası Türkiye'nin en güzel yerlerinden biri" dedi. İlçedeki hareketlilikten memnun olduğunu ifade eden esnaflardan Burhan Demirhan, Ramazan ayında karşılaştıkları durgunluğu bayramın gelişiyle birlikte telafi ettiklerini söyleyerek misafirleri en uygun biçimde ağırlamaya çalıştıklarını belirtti.

FOTOĞRAFLI