Tufan HAMARAT/İZMİR,() - İZMİR'in Çeşme İlçesi'ndeki bazı lüks villaların fotoğraflarını bir site üzerinden kiralıkmış gibi paylaştıktan sonra ağlarına düşürdükleri kişilerden ön ödeme olarak hesaplarına para yatırtıp dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen 3 kişi, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Kiralık lüks ciple gezip yine kiralık lüks bir villada tatil yaparken yakalanan ve organizatör olduğu belirtilen 26 yaşındaki S.O. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 2 şüpheli ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.
Çeşme İlçesi'ne tatil yapma hayaliyle gelen ancak kiraladıklarını düşündükleri villaların gerçekte olmadığını görünce dolandırıldıklarını anlayan mağdurlar, polise gidip durumu bildirdi. Çalışma başlatan polis, mağdurların verdiği telefon numaralarının farklı kişilerin üzerine kayıtlı olduğunu tespit etti. Daha sonra polis, internetten villaların kiralık olarak gösterildiği siteyi takibe aldı. Site yöneticisi S.O. ile mağdurların ön ödeme adı altında hesaplarına para yatırdıkları D.A. (22) ve N.Ç.'nin (25) izine ulaşan polis, geçen pazartesi operasyon düzenledi. Operasyonda, D.A. ile N.Ç. gözaltına alındı. İki şüphelinin ifadeleri doğrultusunda operasyonu genişleten polis, lüks bir cip ve Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde yine lüks bir villa kiraladığı saptanan S.O.'yu geçen salı tatil yaptığı villada kıskıvrak yakalandı.
27 SUÇTAN ARANIYORMUŞ
Suçu organize ettiği belirtilen S.O.'nun yakalandığı villada yapılan aramada, çok sayıda sim kart, farklı kişilere ait banka kartları, dizüstü bilgisayar, suçtan elde edildiği düşünülen 42 bin TL ve dolandırılan kişilere ait bilgilerin bulunduğu ajanda ele geçirildi. Ajandadaki incelemede, benzer şekilde 160 kişinin dolandırıldığı ve 130 bin TL elde edildiği ortaya çıktı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen üç şüpheliden D.A. ile N.Ç. ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakılırken mahkemeye çıkartılan S.O. tutuklandı.
Bu arada, S.O.'nun aralarında Ankara, İzmir, Antalya ve Denizli'nin de bulunduğu bir çok ilde 27 ayrı suçtan hakkında arama kararı bulunduğu, yakalanmamak için U.G. adına düzenlenmiş sahte kimliği üzerinde taşıdığı ve polisin operasyonunda da sahte kimlik gösterdiği öğrenildi.