MUĞLA’nın Ortaca İlçesi’nde 4 yıl önce çıkan yangında küle dönen 23 hektarlık alanın 20 hektarlık bölümünün ağaçlandırılması için toplam 100 bin fidan dikimine başlandı. 15 gün sürecek fidan dikimiyle, 2013 Sonbahar-2014 İlkbahar Fidan Dikim Sezonu öncesinde görev alacak 57 personele tatbikat yaptırıldı.
Fidan Dikim Tatbikatına Dalaman Orman İşletme Müdürü Adem Acar, Dalaman Orman İşletme Şefi Mehmet Oruç, Ortaca Orman İşletme Şefi Aydın Ersoy, Dalaman Çaldere Orman İşletme Şefi Ferdi Karacan, Bahtiyar Orman İşletme Şefi Ömer Kahraman, orman muhafaza memurları ve orman fidan dikim ekipleri katıldı. Orman muhafaza memurları ve orman işçilerine sırayla dikim öncesi çalışmalar, fidan dikim teknikleri ve naklinde alınacak tedbirler gibi konularda bilgiler verildi. Ardından da dört yıl önce çıkan yangında zarar gören 23 hektarlık bozuk orman alanının dozerle sürülmüş olan 20 hektarlık bölümüne öğrenilen teknikler doğrultusunda kızılçam fidanı dikildi. 15 gün sürecek fidan dikimi boyunca bölgede toplam 100 bin fidran toprakla buluşturulacak.
Dalaman Orman İşletme Müdürü Adem Acar, bugüne kadar yaptıkları dikimlerden olumlu sonuçlar aldıklarını belirterek, “Bugün aramıza yeni katılan elamanlarımıza fidan dikim teknikleri, nakli sırasında ve fidan dikim sahası konusunda bilgilendirip, bu başarımızı devam etirmeyi amaçlıyoruz” dedi.