ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde düzenlenen Tataristan Cumhuriyeti Ticaret ve Yatırım Potansiyeli Forumu'na katılmak üzere kente gelen Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Antalya Valiliği'ni ziyaret etti.
Vali Yardımcısı Turan Eren tarafından karşılanan Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, ziyaret anısına Eren'e Kazan şehrine ilişkin bir kitap ile çeşitli hediyeler verdi. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Minnihanov'a, Turan Eren de Döşemealtı halısı hediye etti.
'ORTAK İŞ YAPMAK İSTİYORUZ'
Tataristan'da 1.5 milyar dolarlık Türk yatırımı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Minnihanov, 278 Türk işletmesinin ülkede faaliyet gösterdiğini belirtti. Tataristan ile Türkiye arasında havacılık ve turizm alanının yanı sıra, ortak işletmeler kurulması ve yeni projeler üzerindeki çalışmaların hızla geliştiğini aktaran Cumhurbaşkanı Minnihanov, "Sadece bir bölgeyle yetinmeyip Türkiye'nin birçok bölgesiyle bu münasebetlerimizi geliştirmek istiyoruz. Sadece turizmle yetinmeyip ortak iş projeleri yapmak istiyoruz" dedi.
TİCARİ İLİŞKİLER DESTEKLENMELİ
Ziyaretinden dolayı Cumhurbaşkanı Minnihanov'a teşekkür eden Vali Yardımcısı Turan Eren, iki ülke halklarının hem kültürel hem de manevi bağlarının güçlü olduğuna işaret etti. Ticari ilişkilerin yapılacak işbirliğiyle daha da ilerleyeceğini vurgulayan Turan Eren, "Tarihin derinliklerinden gelen yakınlık mutlaka ekonomik ve ticari ilişkilerle desteklenmelidir. Desteklendikçe o ilişkiler daha güçlü hale gelecektir" diye konuştu.

ÖÖ(HA/AK) (FOTOĞRAFLI)