ANTALYA'da yol yapım çalışmaları nedeniyle yaklaşık 1 yıldır aralıklarla taşınan Duraliler Mezarlığı'nda ağabeyinin mezarının olduğunu belirten Elvan Göçgel, nakil işlemlerinden haberdar olmadıklarını, mezarlarının da kaybolduğunu iddia etti.
Karayolları'nın yol yapım çalışmaları için kaldırılan Duraliler Mezarlığı'ndaki mezarlar, Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Uncalı Mezarlığı'na taşındı. 100'ü isimsiz 180 mezarın alınarak yol yapım çalışması için kepçelerle işlem gören alana gelen 42 yaşındaki Elvan Göçgel ile annesi 65 yaşındaki Fatma Göçgel, mezarlarının kaybolduğunu öne sürdü.
1974 yılında doğan ve 3 aylıkken ölen ağabeyi Mehmet Göçgel'in mezarı başında dua etmek istediğini, mezarlığın yok olduğunu görünce şok geçirdiğini belirten Elvan Göçgel, “Bize kimse haber vermedi. Biz dua edeceğimiz bir yer arıyoruz. 'Taşıdık' denilen yerde ağabeyimin mezarı da yok. Bize ağabeyimin mezarını göstersinler" dedi. Oğlunun mezar taşını el işi yaparak kazandığı paralarla yaptırdığını belirten Fatma Göçgel ise “Kimse kimseye dua etmez. Herkes kendi yakınına dua eder. Bana dua edeceğim yeri gösterin. El emeğiyle yaptırdığım oğlumun mezar taşını gösterin" diye gözyaşı döktü.
Taşıma işlemini yapan belediye görevlileri ise mezarları taşlarıyla birlikte naklettiklerini, isimsiz olan mezarlara bile düzgün bir şekilde taşıma işlemi uyguladıklarını belirtti.