AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde, bugün itibariyle iki ay süreyle ücretsiz izne çıkarılan belediyeye hizmet veren taşeron firmaya bağlı 200 işçi, dün belediyenin önünde yaptıkları eylemlerine bugün de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında devam etti.
Taşeron firmaya bağlı olarak çalışan toplam 83 temizlik işçisinden 48'i eyleme katılırken, diğer 35'i kendi aralarında, sadece ana arterlerdeki çöpleri toplama kararı aldı. Konteynerler çöple dolup taşarken, Ankara'da bulunan Nazilli Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık, işçilerle görüşmek üzere ilçeye döndü.
İŞÇİLERDEN ÇERÇİOĞLU'NA TEPKİ
Belediye önünde eylem yapan işçiler, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun da işçi çıkarmada baskısı olduğunu ileri sürüp, tepki gösterdi. İşçiler arasından isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi, kalabalığa seslenip, "Arkadaşlar, belediye başkanımız Haluk Alıcık'a, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı, 'Kadronda çok fazla personel var, onları azalt öyle gel' demiş. Bu nedenle de bizler iki ay ücretsiz izine ayrılmak zorunda kaldık" dedi. Bazı işçiler ise "AKP'li milletvekilleri, bu memleketin Kaymakamı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Valisi neden bizim yanımızda değil, neden bizlerle ilgilenmiyor?" diyerek tepki gösterdi.
Aralarında topladıkları paralarla aldıkları simitleri yiyerek eylemlerine devam eden işçilerin yanına gelen Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan, aralarından bir sözcüyü içeriye davet etti. Belediye yetkilileri, yapılan görüşmeyle ilgili basına daha sonra bilgi verileceğini bildirdi.
SENDİKALARDAN İŞÇİLERE DESTEK
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında, çeşitli sendikaların birleşmesiyle oluşturulan 1 Mayıs Demokrasi Platformu Tertip Komitesi üyeleri de Belediye önünde eylem yapan temizlik işçilerine destek verdi. Komite Başkanı Remzi Kozakçı, işçileri bugün Şehir Stadyumu önünden İstasyon Meydanı'na kadar yapacakları yürüyüşe davet edip, "Bugün işçilerin birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür. İki günden beri burada eylemde bulunan işçi kardeşlerimiz hiçbir sorgu sual edilmeden, gelecekleri düşünülmeden kapı önüne bırakıldı. İşçilerin birlik, dayanışma içinde böyle önemli bir günde, onlara olan desteğimizi göstermek için demokratik kitle örgütleri olarak buradayız. Bu işçi kardeşlerimizin de haklarının korunması için elimizden geleni yapacağız. Bu vesile ile sizler de basın emekçilerisiniz sizlerin nezdinde basın emekçilerinin de bayramını kutluyorum" dedi.
AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılıç da Belediye önüne gelip işçilerle görüştü, aralarından 5'ini de yanına alarak Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın yanına götürdü.

MG (AÖ/CK) (FOTOGRAFLI)