İZMİR, () - MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer, seçim sonuçlarını değerlendirdiği konuşmasında seçimlerin yerel değil, genel seçim havasında geçtiğini dile getirerek, özellikle Ak Parti mitinginden sonra önemli sayıdaki MHP seçmeninin sırf iktidar partisinin galip gelmemesi için istemeye istemeye de olsa CHP’ye oy verdiğini iddia etti.
Sandıklar açılmaya başladıktan sonra CHP ve Ak Parti’ye göre daha tenha bir ortamın olduğu MHP İzmir İl Başkanlığı’nda sonuçlar televizyonlardan izlendi. MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer ile Konak Belediye Başkanı Adil Özyiğit birlikte takip etti. Seçimlerle ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Murat Taşer, "Bilhassa Adalet ve Kalkınma Partisi’nin toplama kalabalıklarıyla yaptığı miting sonrasında biz de kendimizi ifade etmekte zorlanmaya başladık. Kıskacı kıramadık. Dediğim gibi Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ürküntüsü seçmenlerin büyük bir bölümünde 'Oyları dağıtmayalım’ psikolojisi etken oldu. Bu seçimi proje yarışmasından ziyade genel seçim havasına soktular” dedi.
Ak Parti’nin alternatifinin CHP değil MHP olduğunu da söyleyen Taşer, "Yerel seçim en zor kulvardı. Burada oyları artırıyor olmak bizim için sınavdır. Genel seçim olsaydı çok daha fazla bir oy kaydedeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

BT(İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)