MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı dört köyün sınırları içerisine yapılacak golf tesislerinin imar planı, 12 üyenin “evet" oyu ile meclisten geçti. Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, belediye meclisinde 3 yıl süren sert tartışmaların ardından onaylanan planla ilgili olarak, “Bodrum’da yılın 12 ayı turizm yapabilmek amacıyla golf yatırımının bir an önce yapılmasını istiyoruz. Kış aylarında Bodrum’a Avrupa’dan golf turizmi için turist yağacak” dedi.
Bodrum’da Kumköy, Çamlık, Pınarlıbelen ve Armutlu köyleri içerisinde Elitkent Emlak Pazarlama İnşaat San. ve Dış Ticaret Ltd. Şirketi tarafından yapılmak istenen uluslararası standartlardaki iki golf sahasına ait imar planındaki değişiklikler bugün Bodrum Belediye Meclisi’nde görüşüldü. 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planındaki Anıtlar Kurulu Kararı ile yapılması gereken plan değişikleri meclisten geçti. Toplam 950 dönüm içerisine yapılacak iki golf sahasının biri amatör diğeri ise profesyonel sporculara hizmet verecek. CHP’li meclis üyesi İncilay Sever’in başkanlığında düzenlenen meclisin aralık ayı olağan toplantısına biri AK Parti’li, 11’i CHP’li toplam 13 üye katıldı. Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon İzmir’de olduğu için toplantıya katılamadı.
BOHÇALI, TAVUKLU EYLEM YAPILMIŞTI
Belediye Meclisi’nde üç kez gündeme gelen ve Mavi Yol Girişimi öncülüğündeki çevrecilerin ellerinde tavuklarla ve bohçalı pankartlarla gelerek tarım arazilerinin golf sahası için imara açılmasını protesto ettiği toplantıya bu kez köylülerden katılımın olmaması dikkat çekti. 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve Golf Spor ve Turizm Kompleksi Uygulama İmar Planı Revizyonu, Başkan Yardımcısı İncilay Sever’in çekimser diğer 12 meclis üyesinin evet oyu ile meclisten geçti.
Başkan Kocadon konuyla ilgili açıklamasında “Bugüne kadar yapılan itirazların hepsine saygı gösterdik. Ancak halkın seçtiği meclis üyeleri karar verdi. Bölgenin 3. derece doğal ve arkeolojik sit alanı olması nedeniyle Anıtlar ve Korumu Kurulu bazı plan değişiklikleri istedi. Biz de onları gerçekleştirdik. Bugünden sonra golfün önü tamamen açılmış oldu. Kurulun onaylamasının ardından inşaata başlanabilir. Amacımız ilçemizde 12 ay turizm yapabilmek. Biz de çevreye doğaya ve kültüre en az onlar kadar duyarlıyız. Golf tesislerinin yapılacağı bölgede aşırı yapılaşmaya biz de izin vermeyiz. Yeni yapılan plan değişikliğinde yapılaşma azaltıldı. Ayrıca Bodrum’un turizmde geleceğini kurtarmak istiyorsak artık yılın 90 günü turizm yapma sancısından kurtulmamız gerek. Bu nedenle şu anda termal turizm başta olmak üzere, sağlık ve kongre turizmlerini de geliştirmek için önemli projeler üzerinde çalışıyoruz” dedi.
DİZDAR: KARARIN İPTALİNİ İSTEYECEĞİZ
Belediye meclisinin aldığı kararı Bölge İdare Mahkemesi’ne götürerek iptal davası açacaklarını belirten Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar, golf tesislerinin yörenin tarım, ekoloji, doğa, kültür ve sosyal yaşantısına olumsuz etkisi olacağını belirterek, “Sivil toplum örgütlerinin yüzlerce üyesinin itirazını küçümseyenler bu köylerin geleceğini 'turizmden para gelecek’ diyerek hiçe saymalarının bedelini ağır ödeyecek. Köylünün yaşamını sağladığı verimli topraklar rant uğruna talan ve yağma ediliyor. Bundan sonra hakkımızı bölge idare mahkemelerinde arayarak kararın iptal edilmesi ve golf sahalarının yapılmaması için elimizden geleni yapacağız. Halkın meclisini halkın yanında görmek isterdik, rantın ve yağmanın yanında değil. Asıl mücadelemiz bundan sonra başlayacak. Yapılacak imar planlarının iptali için yargı yoluna gideceğiz” dedi.