İZMİR, () - CHP’den istifa ederek DSP’den yeniden aday olan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın bir binaya astırdığı dev afişin bir bölümü yırtıldı. Tartan, "Kentin çeşitli yerlerinde yer alan afiş ve pankartlarımın çeşitli kesimlerce vicdan, ahlak ve terbiye dışı hatta gözleri oyularak ortadan kaldırılmasına yönelik gelişmeleri kaygıyla izliyorum" dedi.
DSP Konak Belediye Başkan Adayı Hakan Tartan, dün İzmir Gazi Bulvarı’nın sonunda, yıkılmayı bekleyen eski Yapı Kredi Bankası binasına fotoğrafının bulunduğu dev afişler astırdı. Tüm binayı kaplayan afişler gece kimliği bilinmeyen kişiler tarafından çeşitli yerlerinden yırtıldı. Boş olan binaya girenler, dev fotoğrafın göz bölümünü kesti. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan bu tür saldırıların kendisini üzdüğünü söyledi. Tartan, "20 yılı aşkın bir süredir topluma hizmet veren bir kişi olarak, son 5 yıldır da büyük bir onurla halkımın desteğiyle Konak Belediye Başkanlığını görevini yürütüyorum. 30 Mart tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde ilkesel ve yönetsel anlamda yaşadığım farklılıklar nedeniyle kurucusu olmaktan onur duyduğum CHP'den ayrılarak saygın devlet adamı Sayın Bülent Ecevit’in yapılandırdığı Demokratik Sol Parti'den Konak Belediye Başkan adayı oldum. Zor koşullara ve baskılara rağmen seçim kampanyamı etik değerler, halka saygı çerçevesinde yürütmeye çalışıyorum. Bu çerçevede kentin çeşitli yerlerinde yer alan afiş ve pankartlarımın çeşitli kesimlerce vicdan, ahlak ve terbiye dışı hatta gözleri oyularak ortadan kaldırılmasına yönelik gelişmeleri kaygıyla izliyorum. Halktan yüzde 65 oranında destek almış, sevilmiş ve 'halk adamı' olma ötesinde hiçbir kusuru olmayan Hakan Tartan’ın kampanyasına yönelik bu çirkin görüntüleri halkımın takdirine bırakıyorum" diye konuştu.
Tartan, "Siyaseti hizmet sevgi ve başarış eksenli bir olgu olarak gören bir kişi olarak yaşananları İzmir’in ve toplumun geleceği adına endişe ile izliyorum. Ne olursa olsun; Cumhuriyet değerlerini ve Atatürk ilkelerini sonsuza dek yaşatmaya Allah bana sağlık ve ömür verdiği sürece devam edeceğim. Bu gelişmeler anketlerde bana yönelik verilen yüzde 60’lar düzeyindeki desteği daha da yukarılara taşıyacaktır" ifadelerini kullandı.

İÖ(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)