Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin), () - MERSİN'in Tarsus İlçesi'ndeki Alevi dernekleri, İstanbul Okmeydanı'nda vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt'u andı, yaşananları protesto etti.
Yarenlik Alanı'nda bir araya gelen Alevi Kültür Dernekleri Tarsus ve Yenice Şubesi ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şubesi üyeleri, Gezi Parkı ve Soma protestolarında öldürülen vatandaşların Alevi olduğunu belirtip yaşananlara tepki gösterdi. 'Dersim, Maraş, Çorum, Malatya, Sivas, Gazi, Gezi, Uğur Kurt. Artık Yeter' yazılı pankart taşıyan eylemciler, tepkilerini slogan atarak dile getirdi. Eylemciler adına açıklama yapan Alevi Kültür Derneği Tarsus Şube Başkanı Nasır Şerbet, Alevilerin şiddete maruz kaldığını öne sürerek şöyle dedi:
"Biz Aleviler buradan devletimize soruyoruz: Malatya, Maraş, Sivas, Çorum, Gazi gibi tüm toplu katliamlarda ve farklı tarihlerdeki protesto eylemlerinde Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Hasan Ferit Gedik, Berkin Elvan, Mehmet Ayvalı Taş gibi yaşamını yitiren nice vatandaşımızın Alevi olması tesadüf müdür? Çeşitli olaylarda yaşamını yitiren bu yurttaşlara isabet eden kurşunlar neden her sektiğinde Alevilere isabet ediyor?"
'ÖLENLERİN TÜMÜNÜN ALEVİ OLMASI TESADÜF OLAMAZ'
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe de Alevi ölümlerinin tesadüf olamayacağını öne sürerek şunları söyledi:
"Okmeydanı'nda bulunan cemevinin çevresindeki bir protesto gerekçe gösterilerek ibadethanemize yapılan polis saldırısı kabul edilemez. Cem evlerimizde cenaze erkanlarımız bilinçli bir proje ile engellenmeye çalışılmaktadır. Gezi olaylarıyla başlayan süreç insanlığa ortak bir haykırıştır. Gezi başkaldırı sürecinde kaybettiğimiz canların tümünün Alevi olduğu tesadüf olamaz. Bu katliamların arkasında sistemin olduğu ortaya çıkartılmıştır" 
Eylemciler, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

TD(BK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)