ORMAN ve Su İşleri Amasya Şube Müdürü Kemal Kartal, köylerde tarlalarına zarar veren domuzları öldüren ancak kaçak av olduğu için ceza alan çiftçilerin, açılan kurslara katılıp avcılık sertifikası aldığını söyledi. Kartal, son 2 yılda 475 kişinin avcılık sertifikası aldığını belirtti.
Orman ve Su İşleri 11’inci Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Amasya Şube Müdürlüğü tarafından il genelinde düzenlenen avcı sertifikası kursu bu yıl da devam etti. Kursta başarı sağlayan 25 kişi için sertifika töreni düzenlendi. Avcı sertifikası alanlara belgelerini Orman ve Su İşleri Amasya Şube Müdürü Kemal Kartal verdi. Törende konuşan Kemal Kartal, köylerde tarlalarına giren domuzları öldüren çiftçilere kaçak av nedeniyle geçmişte birçok idari para cezası uygulandığını belirterek, bu durumdan mağdur olan köylülerin artık avcı sertifikası aldığını söyledi. 7 yıl önce Amasya’da sertifikası olan 700 civarında avcı bulunduğunu dile getiren Kartal, son iki yılda 475 kişinin daha avcılık sertifikası aldığını belirtti.
Sertifika olmadan yapılan avcılığın kaçak kapsamına girdiğini söyleyen Kartal, "Özellikle kırsalda bulunan köylerimizde artan domuz sayısından dolayı tarlalarını korumak için domuz avlayan köylülerimiz, sertifika sahibi olmadığı için kaçak avcı muamelesi görerek cezalar alıyordu. Fakat son 2 iki yılda sertifika için açtığımız kurslara katılan avcı sayısında ciddi artış oldu" dedi.
Amasya Avcılar Kulübü Başkanı Mehmet Kur, amaçlarının kentte kaçak avcılığı bitirmek olduğunu söyleyerek bu konuda yetkililerle koordineli bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi.