Hasan POLAT/KAZAN (Ankara), () - ANKARA'da yağan şiddetli yağmur, Kazan İlçesi'nde sele dönüştü. Sel nedeniyle tarladaki domates büyük hasar görürken, çadırda kalan mevsimlik işçi ailesi ise, son anda kurtularak bir eve sığındı.
Dün akşam saatlerinde bastıran şiddetli yağmur, 1 saat içerisinde yaşamı olumsuz etkilerken tarlalardaki mahsulü yok etti. Yıllardan bu yana böyle bir afetle karşılaşmadıklarını belirten çiftçiler, uğradıkları büyük zararın altından nasıl kalkacaklarını kara kara düşmeye başladıklarını söyledi.
Aniden bastıran şiddetli yağmur ardından Kazan'a bağlı Güvenç, Orhaniye ve Aydın Mahallesi'nde meyve sebze tarlarını sel bastı. Sel felaketinde tarlalardaki hasarın büyük boyutlarda olduğu iddia edildi. Tüm iş makinalarını seferber eden Kazan Belediyesi, gelen yardım çağrılarına yetişmekte zorlandı. Ekipler kapanan yolları açmaya çalışırken diğer taraftan da selin enkazını kaldırmaya çalıştı.
Doğu ve Güneydoğu illlerinden tarlalarda çalışmak üzere gelen mevsimlik işçiler de perişan oldu. Binlerce lira borçla yaptıkları masrafları sele kaptıran çiftçiler, 1 saatlik yağmurun ardından tüm mahsülü kaybettiklerini söyledi. Çadırları da selin altında kalan mevsimlik işçiler Kazan'da yakınlarının yanına sığındı. Kazan Belediyesi, Belediye misafirhanesini de sel mağdurları için hazırladı.
Sel suları geldiği sırada beşiğinde uyuyan henüz 15 günlük Seyfulislam Yılmaz da boğulmaktan son anda kurtuldu. Önüne ne varsa katıp sürükleyen selin çadırları bastığı sırada minik bebeğin uyuduğu beşiğin de su altında kaldığı belirtildi. Seyfulislam Yılmaz'ı boğulmaktan son anda kurtardığını belirten anne Selma Yılmaz, oğluna zarar gelmeden kurtardığı için Allah'a şükrettiğini söyledi. 3 çocuk annesi Selma ve eşi Fırat Yılmaz da diğer akrabaları ile birlikte Kazan'da bir yakınlarının evine sığındı.

HP(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)